Bedhug

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bedhug iku arané tetabuhan sing wujudé saèmper teteg gedhé lan lumrahé dianggo tengara sembahyang ing mesjid.[1]. Bedhug ing tlatah Jawa umum ana ing Mesjid utawa Langgar uga biasa dienggo ing pagelaran gamelan misale gamelan sekatenan. Bedhug sing dienggo kanggo piranti gamelan Jawa rada jarang ditabuh lan isa dianggep kelompok perkusi ing musik modern.

Bedhug

Wujud[sunting | sunting sumber]

Wujud bedhug iku silindher, pada karo kendhang ning ukuran sisi-sisi sing ditabuh pada.

Ukuran[sunting | sunting sumber]

Akèh maneka warna ukuran bedhug, malah ana sing diarani bedhug raksasa, yèn sing dianggo ing pagelaran musik gamelan adaté cilik ning luwih gedhé tinimbang kendhang ageng.

Swara[sunting | sunting sumber]

Swara bedhug iku luwih rindhik tinimbang kendhang, gedhé ciliké swara bedhug gumantung ukurané, bedhug sing gedhé banget mesthi nduwé swara luwih gedhé.

Istilah lan fungsi[sunting | sunting sumber]

Umumé bedhug kanggo tandha, antarané:

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kamus Basa Jawa (Kanisisus 2011:54)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bedhug&oldid=808546"