Kendhang ketipung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kendhang ketipung utawa biasa disebut ketipung iku kendhang sing cilik dhewe lan nduwe nada swara paling dhuwur dibanding kendhang liyane.

Kendhang iki biasane ditabuh bareng karo kendhang ageng.

Swara[sunting | sunting sumber]

Swara ketipung iki pada karo swara kendhang umume lan masing-masing jinis swara iku metu saka teknik/cara nabuh sing beda-beda.

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kendhang_ketipung&oldid=29259"