Suling

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suling saka pring
Suling dimainaké déning grup Gamelan 'Samba Sunda'

Suling iku salah siji piranti musik sing disebul. Fungsiné kanggo nambah swara-swara ing melodi. Ing musik gamelan Jawa, suling iku nduwé 2 laras yaiku:Slendro lan Pélog. Piranti musik suling iki uga lumrah dianggo ing gamelan Sundha.

Wujud[sunting | sunting sumber]

Digawé saka pring, dawané kira-kira setengah meter.

Swara[sunting | sunting sumber]

Swara suling dikasilaké amarga rongga angin digeteraké liwat sebulan angin. Frekuénsi gelombangé gumantung karo ukuran dawa rongga angin sing digeteraké.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suling&oldid=808552"