Gerong

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Gerong utawa gerongan iku padhuan swara (lanang) ing pagelaran gamelan. Swara-swara saka gerong iki beda karo saka sindhen, gerongan iki umume wis nduwe pakem-pakem dhewe dadi ora bebas diobah-obah (improvisasi).

Sing ngeto'ake swara-swara gerongan iki jenenge penggerong.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gerong&oldid=808500"