Saron

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Saron - saka Commons

Saron iku salahsiji perangkat gamelan Jawa sing ditabuh. Saron iku diso'ake langsung ing wilah kayu ing loro sisi ngisore. Saron bentuké kaya lèmpèngan emas kang disusun ing kayu.[1]Saben lèmpèngan nduwèni titilaras kang béda.[1]

Ana 3 jinis saron yaiku:

Wujud[sunting | sunting sumber]

Wujud wilah saron iki meh padha karo wilah gambang, bedane nek wilah saron digawe saka logam (umume sing apik perunggu), nek wilah gambang digawe saka kayu. Tabuh saron digawe saka kayu sing rada empuk, wujude kaya palu. Wilah saron ana 7, masing-masing dawane sekitar 20 cm.

Swara[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en)joglosemar.co.id(dipunundhuh tanggal 30 Mei 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saron&oldid=807935"