Celempung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Celempung - Saka Commons

Celempung iku piranti gamelan sing dipetik, cacah senare ana 11 lan 13 pasang. Piranti gamelan iki, bareng karo siter dadi piranti utama ing gamelan siteran.

Ing pagelaran gamelan, piranti iki termasuk kelompok panerusan lan nduwe tempo sing pada garo gambang yaiku tempo cepet.

Ukuran[sunting | sunting sumber]

Ukuran celempung dawane kira-kira 90 Cm, nduwe 4 penyangga. Dadi dibanding siter, celempung iku kira-kira ping telu luwih dawa.

Laras[sunting | sunting sumber]

Celempung disetel pasangan ing laras pelog lan slendro. Nada celempung iku seoktaf ing ngisore siter.

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Celempung&oldid=851510"