Yusuf Islam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yusuf Islam/Cat Stevens
Yusuf Islam (Cat Stevens).jpg
Cat Stevens di Jerman, 1976
Courtesy: William McElligott
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Steven Demetre Georgiou
Paraban Steve Adams, Yusuf
Saka London, Inggris
Génre Folk rock
Pop
Nasyid
Puisi
Pakaryan Pencipta, Musisi, Filantropis,
Piranti Vokalis, Gitar, Bass, Piano, Mellotron
Mangsa akarya 1966–1980 (dengan nama Cat Stevens)
1995–present (dengan nama Yusuf Islam)
Labèl

Decca Records,

Island Records, A&M, Polydor, Jamal Records, Atlantic/Ya Records
Sing magepokan Alun Davies
Sana jaringan http://www.yusufislam.org.uk

Yusuf Islam ya iku superstar musik donya ing era 60 dan 70-an. Dhèwèké ninggalake gemerlaping donya kanggo dadi muslim ndadekake dhèwèké entk pituduh-pituduh kang ora jelas saka medhia sahingga sempet ditudhuh nduwèni kaitan karo teroris, padhahal sing dilakokake dhweke ora liya kanggo kagiyatan kamanungsan lan nyebar keapikan.[1]

Lair[besut | besut sumber]

Yusuf Islam utawa Cat Stevens lair kanthi jeneng Steven Demetre Georgiou tanggal 21 Juli 1948 ing London, Inggris. Yusuf kenal musik ing umur kang relatif nom. Nalika umur 12 taun, Yusuf wis bisa nggunakake piano, mulai sinau dolanan gitar lan nulis tembang. [2]

Karier[besut | besut sumber]

Yusuf mulai karire ing donya musik kanthi dolanan lagu-lagu ''folk' ing ''cafe'' lan ''pub'' ing panggonane dheweke. Taun 1966 nalika Yusuf 18 tahun, Mike Hurst, sawijining produser ngenyang dhèwèké kanggo rekaman gawé album. Album pertama Yusuf kang judule MATTHEW AND SON metu ing taun 1967 lan kasil mlebu 10 gedhé album ing Inggris. ing wektu singkat, popularitas Cat Stevens munggah. Ing umur kang nembe 18 taun, Cat Stevens wis sepanggung karo musisi kelas dhuwur kayata Jimi Hendrix lan Engelbert Humperdinck. [2]

Yusuf Islam saiki uga dadi da’i kang ngabdikake uripe kanggo dakwah. Dhèwèké uga mbangun lan lembaga karitas, kanggo nulungi wong-wong kere ing akèh nagara lan terus ningkatake pemahaman masyarakat Barat klawan Islam saka pendhidhikan lan dakwah. Yusuf Islam banget priatin klawan bangsa Arab, lan nduwèni simpati kang gedhé karo obahan rakyat ing donya sing kepingin éntuk kebebasan lan kamardikan uga owah-owahan. Yusuf Islam wis nyumbangake tembang-tembang klasik kayata Wild World, Morning Has Broken and Peace Train.Tembange mau bakal kanggo dipersembahake kanggo rakyat ing donya Arab. [3]

Cat Steven lan Islam[besut | besut sumber]

Cat Stven mlebu Islam amarga mula-mulane nalika dhèwèké lagi dolan ing malibu (1975), dhèwèké keseret ombak nalika renang ing pasisir. Ing kahanan kang kaya mau, dhèwèké ngomong, “Oh God! If you save me, I’ll work for you”, lan kanthi alon-alon ombak mau njujugake dhèwèké ing pasisir manèh. Lan akhire dhèwèké mulai goleki Tuhan nganti sedulur kandunge menehi terjemahan saka Alquran. Saka kono dhèwèké sadhar kaendahane Islam. Lan mlebu Islam taun 1977, uga nggenti jeneng dadi Yusuf Islam taun 1978.Dhèwèké milih jeneng Yusuf amarga saking senenge klawan kisah nabi yusuf ing Al Quran (Joseph ing versi Inggrise). [4] Keputusan Cat Stevens kanggo mlebu Islam akhire dilaksanakake kanthi ngrampungi karir bermusik Cat Stevens kang lagi ana ing puncak wektu iku lan saiki luwih aktif ing kegiatan agama lan sosial. ing sekitar taun 1995 Yusuf Islam terjun manèh ing donya musik tapi luwih fokus ing musik religius.[2]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Bapake ya iku Stavros Georgiou, saka Siprus keturunan Yunani. Ibuke saka Swedia jenenge Ingrid Wickman. [5]

Karya[besut | besut sumber]

  • A is for Allah
  • if you ask me
  • I Look I See
  • dll

Sakliyane éntuk akèh penghargaan ing bidang kemanusiaan, Cat Stevens uga ulih akèh penghargaan saka donya musik saka penulis tembang.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)[1], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  2. ^ a b c (id)[2], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  3. ^ (id)[3], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  4. ^ (id)[4], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
  5. ^ (id)[5], diaksés tanggal 12 Juli 2011.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yusuf_Islam&oldid=1092765"