Yushan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gunung Yushan*
Situs Warisan Donya UNESCO

Gunung Yushan
Nagara Cina, Taiwan
Jinis Mountain
Wewaton
Rujukan [1]
Wewengkon Asia
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi   (Sèsi ora diweruhi)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Yushan (Cina: pinyin: Yushan; uga dikenal minangka Jade Mountain utawa Gunung Yu) ya iku gunung kang paling dhuwur ing Taiwan lan gunung paling dhuwur kaping papat ing sawijining pulo.[1] Ing mangsa atis, Yushan kerep ditutupi salju kandek kang bisa nutupi kabeh puncak bersinar kayata watu giok stainless.[1] Ing sekitar Gunung Yushan ana Yushan Range, kang minangka bageyan saka Taman Nasional Yushan ing Taiwan.[1] Taman Nasional Yushan minangka Taman Nasional paling gedhe, paling dhuwur lan bisa diakses ing Taiwan.[1] Padang ara-ara kang nyisa ing Taiwan lan paling gedhe lan uga dianggep asih asli, duwéni alas lan keanekaragaman fauna, kalebu spesies endemik.[1]

Titik paling dhuwur saka kisaran Yushan, ya iku 3.952 meter (12.966 kaki) ing duwur lumahing laut.[2] Kanthi pemandangan panorama, gunung lan bukit, lembah kang jaru, Taman Nasional Yushan misuwur tumrap pemandangane, srengenge jumedhul, srengenge angslup, fitur géologi, lan pemandangan awan saka dhuwur.[2] Yushan ya iku titik pusat saka Taman Nasional.[2] Yushan minangka salah siji panggonan favorit ing kalangan pendaki gunung Taiwan.[2] Para pendaki gunung internasional kerep nggabungake perjalanan ing Yushan bareng karo perjalanan ing Gunung Kinabalu lan Gunung Fuji kanggo mbentuk sawijining Asia Trilogy hiking Puncak wetan munggah ing kedhuwuran 3.869 m (12.694 kaki) lan dianggep minangka salah siji saka sepuluh Taiwan Summits Mayor.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yushan&oldid=1056200"