Yushan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gunung Yushan
Gunung Yushan
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Républik Cina Edit this on Wikidata
Koordhinat 23°28′12″N 120°57′26″E / 23.47°N 120.95727°E / 23.47; 120.95727
Ing Bebaya ()

Yushan (Cina: pinyin: Yushan; uga dikenal minangka Jade Mountain utawa Gunung Yu) ya iku gunung kang paling dhuwur ing Taiwan lan gunung paling dhuwur kaping papat ing sawijining pulo.[1] Ing mangsa atis, Yushan kerep ditutupi salju kandek kang bisa nutupi kabèh puncak bersinar kaya ta watu giok stainless.[1] Ing sakiwa-tengené Gunung Yushan ana Yushan Range, kang minangka péranganing Taman Nasional Yushan ing Taiwan.[1] Taman Nasional Yushan minangka Taman Nasional gedhé dhéwé, paling dhuwur lan bisa diakses ing Taiwan.[1] Padang ara-ara kang nyisa ing Taiwan lan gedhé dhéwé lan uga dianggep asih asli, duwé alas lan keanekaragaman fauna, kalebu spésies endemik.[1]

Titik paling dhuwur saka kisaran Yushan, ya iku 3.952 mèter (12.966 kaki) ing dhuwur lumahing laut.[2] Kanthi sesawangan sesawangan, gunung lan bukit, lembah kang jaru, Taman Nasional Yushan misuwur tumrap pemandangane, srengéngé jumedhul, srengéngé angslup, fitur géologi, lan sesawangan awan saka dhuwur.[2] Yushan ya iku titik pusat saka Taman Nasional.[2] Yushan minangka salah siji panggonan favorit ing kalangan pendaki gunung Taiwan.[2] Para pendaki gunung internasional kerep nggabungake perjalanan ing Yushan bareng karo perjalanan ing Gunung Kinabalu lan Gunung Fuji kanggo mbentuk sawijining Asia Trilogy hiking Puncak wétan munggah ing kedhuwuran 3.869 m (12.694 kaki) lan dianggep salah siji saka sepuluh Taiwan Summits Mayor.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]