Yushan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Yushan
Gunung Yushan
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Républik Cina Edit this on Wikidata
Koordhinat 23°28′12″N 120°57′26″E / 23.47°N 120.95727°E / 23.47; 120.95727
Ing Bebaya  ()

Yushan (Cina: pinyin: Yushan; uga dikenal minangka Jade Mountain utawa Gunung Yu) ya iku gunung kang paling dhuwur ing Taiwan lan gunung paling dhuwur kaping papat ing sawijining pulo.[1] Ing mangsa atis, Yushan kerep ditutupi salju kandek kang bisa nutupi kabèh puncak bersinar kaya ta watu giok stainless.[1] Ing sakiwa-tengené Gunung Yushan ana Yushan Range, kang minangka péranganing Taman Nasional Yushan ing Taiwan.[1] Taman Nasional Yushan minangka Taman Nasional gedhé dhéwé, paling dhuwur lan bisa diakses ing Taiwan.[1] Padang ara-ara kang nyisa ing Taiwan lan gedhé dhéwé lan uga dianggep asih asli, duwé alas lan keanekaragaman fauna, kalebu spésies endemik.[1]

Titik paling dhuwur saka kisaran Yushan, ya iku 3.952 mèter (12.966 kaki) ing dhuwur lumahing laut.[2] Kanthi sesawangan sesawangan, gunung lan bukit, lembah kang jaru, Taman Nasional Yushan misuwur tumrap pemandangane, srengéngé jumedhul, srengéngé angslup, fitur géologi, lan sesawangan awan saka dhuwur.[2] Yushan ya iku titik pusat saka Taman Nasional.[2] Yushan minangka salah siji panggonan favorit ing kalangan pendaki gunung Taiwan.[2] Para pendaki gunung internasional kerep nggabungake perjalanan ing Yushan bareng karo perjalanan ing Gunung Kinabalu lan Gunung Fuji kanggo mbentuk sawijining Asia Trilogy hiking Puncak wétan munggah ing kedhuwuran 3.869 m (12.694 kaki) lan dianggep salah siji saka sepuluh Taiwan Summits Mayor.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]