Wishnutama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wishnutama Kusubandio
Wishnutama, Netmediatama, 08.08.jpg
Menteri Pariwisata dan Ekonomi Kreatif Indonesia ke-15
Wiwit linggih
23 Oktober 2019
PrésidhènJoko Widodo
Wakil PrésidhènMa'ruf Amin
Wakil MenteriAngela Tanoesoedibjo
KabinetIndonesia Maju
Kang sadurungéArief Yahya
Kepala Badan Pariwisata dan Ekonomi Kreatif ke-2
Wiwit linggih
23 Oktober 2019
PrésidhènJoko Widodo
Kang sadurungéTriawan Munaf
Rerincèn dhiri
LairWishnutama Kusubandio
(1970-05-04) Mèi 4, 1970 (umur 50)
Jayapura, Indonesia
Bangsa Indonesia
Parté pulitikIndepènden
SisihanWina Natalia (cerai)
Gista Putri
Anak
  • Muhamad Sabian Tama
  • Sakina Adjani Tama
  • Salvaditya Tama
  • Sultan Saladyne Tama
Kondhang awitPendiri NET.

Wishnutama Kusubandio ( lair ing Jayapura, 4 Mèi 1970; umur 50 taun ) [1] minangka pengusaha Indonésia sing saiki dadi Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif lan Kepala Badan Pariwisata lan Ekonomi Kreatif ing Kabinèt Indonésia Lanjut (2019 - 2024). [2] Dhèwèké dadi salah sawijining miyasa Télévisi NET Mèdiatama . [3] Sadurungé, dhèwèké dadi Diréktur UtamaTrans 7, Trans TV lan NET. lan uga Komisionèr NET.


Latar wuri[besut | besut sumber]

Wishnutama utawa Tama, jeneng saben dinané. dhèwèké ngentèkné taun SMA ing Kooralbyn International School ing Queensland Australia lan ing International School of Singapore. Lulusan saka Liberal Arts ing Mount Ida College Boston, Amerika Serikat, nanging entuk ilmu komunikasi lan télévisi luwih nalika sinau ing Emerson College, Boston . Dhèwèké miwiti karir saka ngisor dadi Asisten Produksi ing New England Cable News ing Amerika Serikat lan dadi Asisten Direktur Promosi Udara ing WHDH-TV, Boston . Tama uga sinau ing The Military College of Vermont, Norwich University.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Tama lulus saka SMP Tarakanita 5 Jakarta, Indonesia. ngentèkné kuliah ana ing Kooralbyn International School Queenland, Australia lan ing International School of Singapore. Tama ugi wis ngentèkné pendidhikan ing Norwich University - The Military College of Vermont, Navy ROTC, Amerika Serikat. Saliyané iku, Tama ugi ngentèkné kuliah ing Mount Ida College jurusan Liberal Arts, Boston, Amerika Serikat lan Emerson College jurusan Komunikasi, Boston, Amerika Serikat.

Gladhèn[besut | besut sumber]

Tama uga melu manéka warna gladhèn kayata Kursus Produksi TV, Emerson College lan Program Eksekutif Asia Tenggara, Crotonville, New York, USA 2008

Pagawéan[besut | besut sumber]

Nalika taun 1994, dhèwèké bali menyang Indonésia lan makarya ing Indosiar minangka Supervisor kanggo bab Promosi . Setaun sabanjuré pindhah menyang divisi produksi minangka Asistèn Produksi. Kariré dikembangaké dadi Divisi Produser News lan Divisi Produksi, lan banjur dadi Manajer Produksi. Program sing lair nalika ana ing Indosiar kalebu Pésta, Gebyar BCA, Patroli, Satu Jam Bersama, lan Saksi.

Ing taun 2001, dhèwèké pindhah menyang Trans TV dadi Kepala Divisi Produksi. 2 taun sabanjuré, pagaweyané mundhak, dhèwèké dadi Direktur Operasional, lan ing taun sabanjuré dhèwèké dadi Wakil Dirèktur Utama / Direktur Manajer. Nalika njupuk bagèan TV7 mayoritas kelompok bisnis Para Group ing taun 2006, dhèwèké diangkat dadi Direktur Utama TV7 sing banjur diganti jenenge dadi Trans7. Rong taun sabanjure, Wishnutama ditunjuk dadi Direktur Utama Trans TV . Program sing diasilake ing pimpinan Wishnutama nalika ing Trans Corp kalebu Extravaganza, Donya Liyane, Termehek-Mehek, Opera Van Java, On The Spot, lan Indonesia Nggoleki Bakat . Penghargaan sing dhèwèké wis menang kanthi nasional lan ing Asia, kalebu Penghargaan Télévisi Asia lan Penghargaan Panasonic . Dhèwèké uga dipilih dadi CEO paling apik ing Indonesia 2010 dening majalah SWA lan Juara Pemasaran Indonesia 2015 kanggo sektor Broadcast, TV Pay & Media, MarkPlus. Ing 2018, dhèwèké ditugasaké dadi Dirèktur Krèatif Pambukaan lan Penutupan Game Asia 2018. Ing sanjabane karier ing jagad siaran, Tama isih duwé wektu kanggo nyalurake hobi ing musik kanthi mbentuk lan dadi pemain band Soulful Corp.

Karir[besut | besut sumber]

  • Asisten Produksi, Kabel Kabel Inggris Anyar, AS (1993)
  • Asisten Direktur Promosi Udara, WHDH-TV, INC. Afiliasi CBS, Amerika Serikat (1993-1994)
  • Pengawas Promosi Udara, Departemen Programming, Indosiar (1994-1995)
  • Direktur Produser, Departemen Produksi, Indosiar (1995-1997)
  • Produser Eksekutif, Departemen Produksi, Indosiar (1997-1998)
  • Kepala Bagean Non-Drama, Departemen Produksi, lan Produsen Eksekutif Dinas Berita, Indosiar (1998-1999)
  • Manager Produksi, Indosiar (1999-2001)
  • Kepala Bagean Produksi lan Fasilitas, PT. Televisi Transformasi Indonesia ( Trans TV ) (2001-2004)
  • Direktur Operasi, PT. Televisi Transformasi Indonesia (Trans TV) (2004-2006)
  • Wakil Pengurus Direktur / COO, PT. Transformasi Televisi Indonesia (Trans TV) (2006-2008)
  • Presiden / CEO CEO PT. Duta Visual Nusantara Tivi Tujuh ( Trans 7 ) (2006-2008)
  • Presiden / CEO CEO PT. Televisi Transformasi Indonesia (Trans TV) (2008-2012)
  • Direktur PT. Agranet ( detik.com ) (2011-2012)
  • Komisioner PT. Televisi Anak Spacetoon (2012-2014)
  • Presiden / CEO CEO PT. Televisi Jaringan Mediatama ( NET. ) (2013-2018)
  • Anggota Dewan Penasihat Penghargaan Televisi Asia (2016-saiki)
  • Upacara Direktur Kreatif (Upacara Kreatif) Game Asian 2018 (2016-2018)
  • Ketua ATVNI (Asosiasi Televisi Nasional Indonesia) (2017-2019) [4] [5]
  • Komisaris Kumparan.com (2017-2019)
  • Dewan Penasihat Nasional Pramuka (2018-2023) [6] [7]
  • Presiden Komisioner NET. (2019)
  • Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif (2019-saiki)
  • Kepala Badan Pariwisata lan Ekonomi Kreatif (2019-saiki)
  • CEO paling apik dening SWA Magazine ing taun 2010 [8]
  • Indonesia Youngster Inc. Versi Majalah SWA
  • Pemasar Juara Taun 2015 [9] Kategori Juara Pemasaran Indonesia: Broadcast, TV, lan Media
  • CEO CEO 500 sing paling akeh pengaruh ing donya adhedhasar Richtopia.com ing taun 2015 [10]
  • Petugas Pelaksanaan Strategi Kepala Paling Apik kanggo Kabeh Industri dening Tempo Media Group [11] Pemenang Penghargaan Strategi-Into-Prestasi Prestasi 2016 (SPEX2) 2016
  • Bakat Digital Terbaik - Penghargaan Bubu 2017 Indosat Ooredoo IDByte Pamimpin Bisnis Digital
  • Wong Pengaruh Indonesia ing Penghargaan Kreatif Industri IdeaFest 2017 (Televisi lan Radio)
  • CEO Paling Asim ing versi Sektor Televisi Warta Ekonomi
  • 2018 Gambar Pemberdayaan dening Rumah Zakat Indonesia

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Media, Kompas Cyber. "Profil Singkat Wishnutama Kusubandio, Menteri Pariwisata dan Ekonomi Kreatif" (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-10-27. Media, Kompas Cyber. "Profil Singkat Wishnutama Kusubandio, Menteri Pariwisata dan Ekonomi Kreatif" (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-10-27. 
  2. http://faktorhukum.com/2019/10/daftar-menteri-jokowi-kabinet-indonesia-maju/
  3. Media, Kompas Cyber. "Profil Wishnutama, dari Orang TV Menjadi Menteri Pariwisata dan Ekonomi Kreatif Halaman all". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2019-10-23. 
  4. https://www.wartaekonomi.co.id/read157255/wishnutama-ketuai-asosiasi-televisi-nasional-indonesia.html
  5. http://ekonomi.kompas.com/read/2017/10/10/181252426/tiga-stasiun-televisi-bentuk-asosiasi-televisi-nasional-indonesia
  6. https://nasional.kompas.com/read/2018/12/27/11310831/sby-hingga-nadiem-makarim-jadi-penasihat-kwarnas-pramuka
  7. https://kumparan.com/@kumparannews/sby-megawati-wishnutama-hingga-nadiem-makarim-jadi-penasihat-pramuka-1545883909356494435
  8. Putri, Ananda Widhia (6 Januari 2016). "Wishnutama Masuk Daftar 500 CEO Berpengaruh di Dunia". SWA. Dijupuk 2 Maret 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  9. developer, metrotvnews. "MarkPlus Beri Penghargaan IMC 2015 ke 18 Pemenang". metrotvnews.com. Dijupuk 2017-03-02. 
  10. SkunkWorks. "Wishnutama Kusubandio Sosok Dibalik Kesuksesan NET TV yang Tidak Suka Menonton Televisi". www.dewimagazine.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-03-03. 
  11. "Pemenang SPEx2 Award 2016". Tempo Bisnis (ing basa Inggris). Dijupuk 2017-03-02. 

Kawruh njaba[besut | besut sumber]