Vinegret

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vinegret
Vinegret cleaned.jpg
AjanganAppetizers
Woworan pokokbeet, potato, carrot, onion, sauerkraut and/or brined pickles
Buku masakan: Vinegret  Médhia: Vinegret

Vinegret (basa Rusia: винегрет ) utawa vinaigrette Ruslan minangka salad ing masakan Ruslan sing uga misuwur ing negara-negara pasca-Soviet liyane. Klebu sayuran mateng sing wis dicincang ( beetroots, kentang, wortel ), bawang bombay sing disigar, uga sauerkraut lan / utawa acar asem .[1][2][3] Bahan-bahan liyane, kayata kacang polong utawa kacang ijo, uga ditambahake. Jeneng kasebut asale saka vinaigrette, sing digunakake minangka klamben. Nanging, sanajan jenenge, cuka asring disingkirake ing masak modern, lan kembang srengenge utawa minyak sayur liyane mung digunakake. Sawetara juru masak nambahake brine saka timun jeruk utawa sauerkraut.Bebarengan karo salad Olivier lan herring busana, vinegret dadi zakuska ing tabel perayaan ing komunitas Ruslan .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Салаты и винегреты. In: П. В. Абатуров, Л. С. Акулов, А. А. Ананьев и др., Кулинария. Москва, Госторгиздат, 1955-1958 (P. V. Abaturov, L. S. Akulov, A. A. Ananyev etc., Cookery. Moscow, Soviet state publishing house for business literature, 1955-1558; Russian)
  2. И. А. Фельдман, Любимые блюда. Изд. Реклама, 1988, с. 180-186, ISBN 5-88520-031-9 (I. A. Feldman, Favourite dishes, Reklama publishing house, 1988, p. 180-186; Russian)
  3. Л. Я. Старовойт, М. С. Косовенко, Ж. М. Смирнова, Кулінарія. Київ, Вища школа, 1992, с. 218 (L. Ya. Starovoit, M. S. Kosovenko, Zh. M. Smirnova, Cookery. Kiev, Vyscha Shkola publishing house, 1992, p. 218; Ukrainian)