Universitas Carleton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Disambig variants icon.svg
Carleton University
CarletonUniversity.jpeg
Diadegaké1942
Jenisuniversitas swasta
Motto"Ours the Task Eternal"[1]
Afiliasinondenominasi
Dana abadiCA$230 juta[2]
KonselorDr Marc Garneau
PresidhènDr Roseann Runte
Sarjana20.901 [3]
Magister3.362 [3]
Alumnilebih dari 100.000
Alumnilebih dari 100.000
Kampuspinggir kutha, 62 hektare
LokasiOttawa, Ontario, Kanada
tim ulah ragaCarleton Ravens
JulukanRavens
MaskotRodney the Raven
AfiliasiASAIHL, APSIA, AUCC, IAU, COU, ACU, CIS, OUA, Fields Institute, Ontario Network of Women in Engineering
Situs webwww.carleton.ca
Lukisan potret Guy Carleton

Universitas Carleton (Carleton University) ya iku universitas ing Ottawa, Kanada. Diadekaké taun 1942 minangka salah sijining akademi, Universitas Carleton saiki duwé 65 babagan studi wiwit saka komunikasi massa, gayutan internasional, jurnalisme, sinematografi nganti teknik lan teknologi.[4] Universitas iki duwé punjul rong èwu staf pengajar kanggo 23 èwu mahasiswa program sarjana tekan program dhoktoral. Mahasiswa asalé saka kabèh provinsi ing Kanada lan punjul 100 nagara ing donya.[4]

Universitas iki dijenengi Universitas Carleton amarga nalika diadekaké, kutha Ottawa isih kalebu ing wewengkon Carleton County. Jeneng Carleton County dijupuk saka jeneng Gubernur Jenderal Guy Carleton I Baron saka Dorchester.

Rektor Universitas Carleton sing saiki ya iku Marc Garneau, antariksawan kapisan Kanada. Enem panarima Orde Kanada lan rong pemenang Bebungah Nobel naté tugas minangka rektor, Gerhard Herzberg lan Mahamantri Lester B. Pearson.

Sajarah[besut | besut sumber]

Menara Dunton ing Universitas Carleton

Carleton diadekaké taun 1942 déning sapropirané kelompok usahawan lokal lan pejabat pamarintah sing njenengaké panjenengané The Ottawa Association for the Advancement of Learning.[5]

Kampus kapisan wujud gedung sewaan, lan mung nawaraké kursus wengi ing babagan studi administrasi publik lan mata kuliah universitas tingkat dhasar. Sawisé Perang Donya II, Carleton ing taun 1945 yasa fakultas seni lan ngèlmu kawruh, kalebu ing antarané nawaraké jurusan jurnalisme lan taun kapisan babagan teknik.

Ing taun 1946, Carleton pindah ing kawasan The Glebe ing bekas lokasi Ottawa Ladies' College. Gelar kapisan saka Carleton diwènèhaké déning lulusan program jurnalisme lan administrasi publik ing taun 1946.[6]

Sawisé Dewan Perwakilan Ontario ngesahaké Carleton College Act taun 1952, lembaga pendidikan iki resmi nduwé jeneng Carleton College, lan kanthi resmi nduwé hak mènèhi gelar. Ing taun sing pada, Carleton College nukoni tanah sing jembaré 62 hektare ing antarané Kanal Rideau lan Kali Rideau minangka lokasi pembangunan gedung kampus. Sebagian saka lemah lokasi sing asalé saka sumbangan usahawan Ottawa, Harry Stevenson Southam. Pembangunan kampus diwiwiti taun 1953.

Struktur organisasi[besut | besut sumber]

Rektor[besut | besut sumber]

Wakil rektor[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Puisi Walt Whitman, Pioneers! O Pioneers! Fast facts about Carleton University and Convocation: - November-Convocation 2005 - Carleton NOW
  2. [1] Carleton taps woman to lead university. Diakses pada 8 Januari 2008
  3. a b [2] Quick Facts - About Carleton. Dipun akses pada 3 Mar 2008
  4. a b "A message from the President". Universitas Carleton. Dijupuk 15 November 2008. 
  5. "The Carleton University Act". Universitas Carleton. Dijupuk 15 November 2008. 
  6. "Carleton University". The Canadian Encyclopedia. Dijupuk 15 November 2008. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]