Tlaga Maninjau

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Maninjau
Maninjau -
Lokasi Kabupatèn Agam, Sumatra Kulon,
Indonésia Flag of Indonesia.svg
Koordinat 0°19′S 100°12′E / 0.317°L 100.200°W / 0.317; 100.200
Jenis tlaga Tlaga vulkanik
Ilènan metu utama Batang Sri Antokan
Ana ing negara Indonesia
Dawa maks. 16 km
Amba maks. 7 km
Wiyar lumahing tlaga 99.5 km²
Jero rata-rata 105 m
Jero maks. 165 m
Volume air 10.4 km³
Dawa pinggirané tlaga1 52.68 km
Kadhuwuran lumahing tlaga 459 m
Pulo Sumatra
1 Dawa pinggirané tlaga ora pati cetha dhéfinisiné.
Tlaga Maninjau

Tlaga Maninjau ya iku tlaga kang ana ing kacamatan Tanjung Raya, Kabupatèn Agam, provinsi Sumatra Kulon, Indonésia.[1] Tlaga iki sekitar 140 kilometer sisih lor Kutha Padang, kutha krajan Sumatra kulon, 36 kilometer saka Bukittinggi, 27 kilometer saka Lubuk Basung, kutha krajan Kabupatèn Agam.[1]

Maninjau iku kalebu Tlaga vulkanik kang dhuwure 461,50 meter.[1] Ambane Tlaga Maninjau sekitar 99,5 km² lan jerone 495 meter.[1] Cekungane iku amarga gunung Sitinjau kang mbledos, saengga dadi cekungan miturut legenda masyarakat.[1] Kuwi bisa dideleng saka bentuke kang kaya tembok. Miturut legenda ing Ranah Minang, anane Tlaga Maninjau ana gegayutane karo carita Bujang Sembilan.[1]

Tlaga Maninjau duwéni sumber banyu kanggo kali kang jenege Batang Sri Antokan.[2] Aana ing salah siji bagian Tlaga kang kalebu hulu saka Batang Sri Antokan ana PLTA Maninjau.[2] Pucuk paling dhuwur ing ing sakubenge Tlaga Maninjau dikenal kanthi jeneng Puncak Lawang.[2] Tlatah wisata Tlaga Maninjau saka arah Bukittinggi bisa nglewati dalan kang menggok-menggok utawa misuwur kanthi jeneng dalan Kelok 44 dawane kurang luwih 10 km wiwit saka Ambun Pagi nganti tumuju tekan Maninjau.[2] Tlaga iki kacathet uga kalebu Tlaga kang paling amba nomor 11 ing Indonésia.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)Tlaga Maninjau (Dipuntingali tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Dari sebuah désa (Dipuntingali tanggal 7 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tlaga_Maninjau&oldid=998652"