The Visitor (filem 2007)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Visitor
TheVisitorPoster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Thomas McCarthy
Diprodhuseri Michael London
Mary Jane Skalski
Ditulis déning Thomas McCarthy
Dibintangi Richard Jenkins
Haaz Sleiman
Danai Gurira
Hiam Abbass
Dimusiki Jan A. P. Kaczmarek
Sinématografi Oliver Bokelberg
Dibesut déning Tom McArdle
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Overture Films
Tanggal metu
  • Sèptèmber 7, 2007 (2007-09-07) (TIFF)
  • April 18, 2008 (2008-04-18) (United States)
Suwéné
103 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Prancis
Arab
Rumeni
Rantaman $4 million[1]
Kalarisan $18,078,175[2]

The Visitor iku filem sandiwara saka Amérika Sarékat sing digawé taun 2007. Film iki diarahaké lan dianggit skénarioné déning Thomas McCarthy. Juru gawé ing filem iki, ya iku Michael London, Mary Jane Skalski, Jeff Skoll, lan Omar Amanat. The Visitor ngangkat carita bab sawijiné priya sing ketaman urip dhèwèkan ing umuré sing mancik tuwa, banjur malih dumadakan nalika dhèwèké dipeksa ngadhepi prekara sing ana sambung-raketé karo jati dhiri, imigrasi, lan sesambungan antarbudaya sawisé tragèdhi 9 September 2001 ing New York City. Liwat filem iki, Thomas McCarthy nampani pangaji Independent Spirit Award ing kategori Juru Arah Paling Apik, taun 2008. Wondéné Richard Jenkins mlebu calon panampa pangaji Academy Award kanggo kategori Paraga Paling Apik, ing taun sing padha.[3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][16][16][16][16][16]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Walter Vale (Richard Jenkins) ya iku dudha, profesor ékonomi saka Connecticut College sing urip dhèwèkan. Walter nglakoni dina-dinané kanthi gladhen piano kanggo mèngèti almarhum bojone, lan ora asring nganggit buku anyar. Nalika dhèwèké dijaluki nyuguhaké sawijiné risalah ing konferènsi akademik Universitas New York, dhèwèké kurang krenteg nglakoni jalaran mung nulis paruh wektu. Nanging Charles (Michael Cumpsty), kepala departemen, meksa Walter teka.

Nalika dhèwèké tekan ing apartemen sadurungé ing Manhattan, Walter ketemu pasangan enom sing durung dhaup sing manggon ing kana, sawisé nyéwa saka tukang ngapusi sing ngaku kuwi duwèké. Tarek iku imigran saka Suriah (Haaz Sleiman), juru main jimbe saka Palestina-Suriah, lan Zainab (Danai Gurira) iku pangripta bebrana ètnik saka Senegal. Dhèwèké banjur ngerti yèn wong sakloron iku imigran ora resmi. Sanadyan durung jelas papan kang dituju, wong loro mau énggal-énggal tata-tata lan lunga, nanging Walter ngenengké waé. Pirang-pirang dina sabanjuré, tuwuh kekancan antarané Walter lan para imigran ora resmi kuwi. Tarek ngajari Walter dolanan drums, terus wong loro sing biyasa main ing Central Park kuwi mèlu nyawiji uga.[17]

Nalika mulih, Tarek dicekel déning petugas lan digawa maring karantina ing Quens jalaran ora mbayar ongkos, kangmangka dhèwèké wis mbayar. Minangka nyélaki deportasi Tarek saka Amérika Srékat, Walter nyewa pengacara. Rumangsa ora betah bareng karo Walter ing apartemen, Zainab milih manggon karo seduluré ing Bronx. Ibuné Tarek, Mouna (Hiam Abbass) dumadakan teka saka omahé ing Michigan nalika dhèwèké ora bisa sesambungan karo putrané. Jalaran dhèwèké uga imigran ora resmi ing Amérika Sarékat, dhèwèké ora bisa nemoni anaké. Dhèwèké bingung nalika ditawani Walter supaya manggon ing apartmen. Tanpa pèpèngèt, Tarek dibalèkké menyangg Suriah. Mouna uga lunga dhèwèkan. Ing wengi pungkasan, Mouna ketemu lan nglipur Walter ing kamar, nyalahké kaluputané.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Pangaji lan nominasi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Douglas, Edward (April 8, 2008). "Exclusive: Thomas McCarthy's The Visitor". Comingsoon.net. Dijupuk January 7, 2010. 
  2. ^ "The Visitor (2008)". Box Office Mojo. Dijupuk January 5, 2010. 
  3. ^ Siegel, Tatiana (February 23, 2009). "'The Wrestler' tops Spirit Awards". Variety. Dijupuk April 2, 2009. 
  4. ^ Napoleon, Davi (July 17, 2009). "Five Questions for Richard Jenkins". The Faster Times.com. Dijupuk March 8, 2012. 
  5. ^ Orndorf, Brian (April 9, 2008). "Writer/Director Thomas McCarthy and Actor Haaz Sleiman Interview – The Visitor". Collider.com. Dijupuk January 8, 2010. 
  6. ^ Bell, James (July 2008). "Rushes: Interview: Strangers in a Strange Land". Sight and Sound 18 (7): 10. ISSN 0037-4806. 
  7. ^ "The Visitor (2008)". Box Office Mojo. October 9, 2008. Dijupuk February 2, 2015. 
  8. ^ "The Visitor". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 2, 2015. 
  9. ^ "The Visitor Reviews". Metacritic. Dijupuk February 2, 2015. 
  10. ^ Scott, A. O. (April 11, 2008). "New York Times review". New York Times. Dijupuk March 8, 2012. (kudu langganan (help)). 
  11. ^ Ebert, Roger (July 17, 2008). "The Visitor Movie Review & Film Summary (2008)". rogerebert.com. Dijupuk February 2, 2015. 
  12. ^ Stein, Ruthe (April 18, 2008). "Movie review: Professor finds heart in drums". San Francisco Chronicle (San Francisco: Hearst). ISSN 1932-8672. Dijupuk February 2, 2015. 
  13. ^ Travers, Peter (April 25, 2008). "The Visitor". Rolling Stone. Dijupuk February 2, 2015. 
  14. ^ Anderson, John (September 9, 2007). "The Visitor". Variety. Dijupuk February 2, 2015. 
  15. ^ Rainer, Peter (April 11, 2008). "'The Visitor' outstays its welcome". Christian Science Monitor. Dijupuk February 2, 2015. 
  16. ^ a b c d e f Metacritic 2008 Film Critic Top Ten Lists[pranala mati]
  17. ^ Asi, Husam Sam (July 4, 2008). "The Visitor – Review". UKScreen. Dijupuk February 2, 2015. 
  18. ^ Kramer, Gary (April 24, 2008). "Aroundphilly.com Interview: Haaz Sleiman". Aroundphilly.com. Dijupuk January 8, 2010. 
  19. ^ "30th Moscow International Film Festival (2008)". MIFF. Dijupuk June 2, 2013. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]