Tembung andhahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Tembung Andhahan)

Tembung Andhahan iku tembung kang wus owah saka asliné (tembung lingga). Ing basa Indonésia, tembung andhahan diarani kata jadian. Tambahan saka tembung lingga iku bisa arupa siji utawa campuran saka:

Umpamane:

  • katresnan saka ka+tresna+an.
  • lumingsir saka lingsir antuk sisipan um.