Tasbèh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tasbih

Tasbih (Basa Arab: تسبیح‎) yaiku kagolong piranti kang ndhuweni mupangat miyantu kanggo piranti dzikir utawa donga ing agama islam. Tasbèh bisa uga kagolong ing rosariokang diginakake ing umat Kristen, kang utama umat Katolik Roma. Bisa uga adidasar Mala utawaGanitri kang dimupangatake ing umatHindu lan Buddha.

wujud Tasbèh bisa uga kagawe saka arupa bahan kayata kayu, plastik, kaca wiji lan watu, uga ana Tasbèh kang kagawe saka wiji-wiji zaitun. Kang utawa lan umum Tasbèh cacahé kanthi jumlah 99 bwiji. Angka 99 ngelambangake 99 Asma Allah. Saha Tasbèh ana kang isi 33 utawa 11 watu-watuan utawa wiji-wijian.

Ing mangsa biyen wiwit panjebaran agama Islam, para umat Islam ngaji Asma-Asma Allah kanthi biyantu ing watu-watu cilik dengan bantuan batu-batu kerikil cilik. Karana Nabi Muhammad SAW migunakaketasbèh, maka wujud iki ing kaum Wahhabi diangep pambaruan ing umat-Islami.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tasbèh&oldid=868148"