Menyang kontèn

Sumber, Banjarsari, Kutha Surakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sumber
Kalurahan
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 526: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Indonesia Surakarta City" does not exist.
Koordhinat: 7°32′51″S 110°48′15″E / 7.54757°S 110.80415°E / -7.54757; 110.80415Koordhinat: 7°32′51″S 110°48′15″E / 7.54757°S 110.80415°E / -7.54757; 110.80415
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KuthaSurakarta
KacamatanBanjarsari
Kodhe laladan
administrasi
33.72.05.1012

Sumber (Jawa: ꦱꦸꦩ꧀ꦧꦼꦂ) iku kalurahan ing Kacamatan Banjarsari, Kutha Surakarta, Jawa Tengah.[1] Kode pos kalurahan iki yaiku 57138. Ing taun 2020, kalurahan iki didunungi 18.470 jiwa. Dalemipun Presiden RI 2014-2024, Joko Widodo ana ing kalurahan Sumber.

Pembagian Wilayah

[besut | besut sumber]

Wilayah puniki dipun bagi dados 17 Rukun Warga (RW) lan nduweni aran dhewe-dhewe miturut wilayah RW nipun, yaiku:

  • Sumber Krajan (RW 1)
  • Sumber Tempurejo (RW 2)
  • Sumber Tapen (RW 3)
  • Sumber Bregan (RW 4 dan 12)
  • Sumber Tegalan (RW 5,6 dan 8)
  • Sumber Jetis (RW 7)
  • Sumber Dukuhan (RW 9 dan 11)
  • Sumber Jambalan (RW 16, 9 dan 10)
  • Sumber Trangkilan (RW 12, 13, 14 dan 15)
  • Sumber Sorogenen (RW 15 dan 17).

Réferènsi

[besut | besut sumber]
  1. "Kode dan Data Wilayah Administrasi Pemerintahan (Permendagri Nomor 137 Tahun 2017)" (PDF). www.kemendagri.go.id . Dibukak ing 2019-02-25.