Solatri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Solatri
Calo soulat 140305-43324 ipb.JPG
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Rosids
Ordho: Malpighiales
Famili: Calophyllaceae
Génus: Calophyllum
Spésies: C. soulattri
Jeneng binomial
Calophyllum soulattri
Burm. f.

Solatri (Calophyllum soulattri utawa Calophyllum tetrapetalum) ya iku wit taunan saka kulawarga Clusiaceae. Wit iki dhuwuré 30 mèter lan dhiamèter galihé 70 séntimèter. Galihé lurus silindhris lunyu wernané klawu. Godhongé ijo lan nyirip. Kembangé kaususun ing tandhan wernané putih. Wohé ndaging wernané ireng.

Biologi lan Ékologi[besut | besut sumber]

Solatri iku wohé diprodhuksi saben mangsa rendheng lan panyerbukan direwangi dening manuk lan kalong. Wit iki tuwuh 1.700 méter ing sadhuwuring samodra kang iklimé adhem ananging bisa uga urip ing alas bakau. Pasebaran wit iki ing Kamboja, Andaman, Thailand, Solomon lan Indonésia.[2]

Piguna[besut | besut sumber]

Woh Solatri

Kayu bisa digunakaké kanggo nggawé prabot omah, piranti gawé wangunan, lan prau. Tlutuhé bisa kanggo tamba boyok éncok. Wohé bisa dipangan sanadyan rasané rada kecut.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Stevens, P.F. (1998). "Calophyllum soulattri". The IUCN Red List of Threatened Species. IUCN. 1998: e.T33180A9757734. doi:10.2305/IUCN.UK.1998.RLTS.T33180A9757734.en. Retrieved 20 December 2017.
  2. Partomihardjo, Tukirin dkk (2014). Jenis-Jenis Pohon Penting di Hutan Nusakambangan. Jakarta: LIPI Pers bersama Yayasan Obor Indonesia. p. 137. ISBN 978-979-799-804-2.