Siwah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Siwah

Bathara Siwah ingkang nitih wahananipun, sang lembu Nandini
Bathara Siwah ingkang nitih wahananipun, sang lembu Nandini.

Asma miturut basa
Basa Sangaskreta Śiwa
Asma miturut aksara
Dewanagari शिव
aksara Bali 50px
aksara Jawa 50px

Bathara Siwah (Sansekreta: Śiva), utawi kala-kala dipunserat Shiva, miturut pasang aksara (ejaan) basa Inggris, punika inggih salah satunggiling Déwa Utami, Trimurti ing agami Hindhu ingkang cacahipun tiga. Kalih Déwa sanèsipun inggih Brahma saha Wisnu.

Bathara Siwah kaanggap satunggiling manifèstasi Déwa Pangrusak. Anging amargi Bathara Siwa kiyat, lajeng kathat ingkang nyuwun pangreksanipun.

Ing tradhisi Jawi rikala-kala Siwah dipunwastani Bathara Guru.

Nami-nami sanès Siwah[besut | besut sumber]

  • Jagatpati, Paramêśwara, Rudra, Trinetra


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siwah&oldid=1089728"