Sirkumfleks

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sirkumfleks ( ˆ ) (kerep salah disebut karo istilah caret utawa pangkat sing wanguné mèmper - ^) uga disebut minangka "topi", iku tandha diakritik sing dipigunakaké jroning basa-basa Kroasia, Prancis, Frisia Barat, Esperanto, Norwegia, Romania, Slowakia, Vietnam, Romaji, Welsh, Portugis, Italia, Afrikaans, Turki, basa Pèrsi sing diromansasi, lan sawetara basa liyané.

Istilah iki asalé saka basa Latin circumflexus (mlengkung)—terjemahan saka basa Yunani περισπωμένη (perispomeni).

Ââ[besut | besut sumber]

Ĉĉ[besut | besut sumber]

Êê[besut | besut sumber]

Ĝĝ[besut | besut sumber]

Ĥĥ[besut | besut sumber]

Îî[besut | besut sumber]

Ĵĵ[besut | besut sumber]

Ôô[besut | besut sumber]

Ŝŝ[besut | besut sumber]

Ûû[besut | besut sumber]

Ŵŵ[besut | besut sumber]

Ŷŷ[besut | besut sumber]

Ẑẑ[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sirkumfleks&oldid=1056010"