Sirkumfleks

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sirkumfleks ( ˆ ) (kerep salah disebut karo istilah caret utawa pangkat sing wanguné mèmper - ^) uga disebut minangka "topi", iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké jroning basa-basa Kroasia, Prancis, Frisia Barat, Esperanto, Norwegia, Romania, Slowakia, Vietnam, Romaji, Welsh, Portugis, Italia, Afrikaans, Turki, basa Persia sing diromansasi, lan sawetara basa liyané.

Istilah iki asalé saka basa Latin circumflexus (mlengkung)—terjemahan saka basa Yunani περισπωμένη (perispomeni).

Ââ[sunting | Owah sumber]

Ĉĉ[sunting | Owah sumber]

Êê[sunting | Owah sumber]

Ĝĝ[sunting | Owah sumber]

Ĥĥ[sunting | Owah sumber]

Îî[sunting | Owah sumber]

Ĵĵ[sunting | Owah sumber]

Ôô[sunting | Owah sumber]

Ŝŝ[sunting | Owah sumber]

Ûû[sunting | Owah sumber]

Ŵŵ[sunting | Owah sumber]

Ŷŷ[sunting | Owah sumber]

Ẑẑ[sunting | Owah sumber]

Deleng uga[sunting | Owah sumber]

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sirkumfleks&oldid=869172"