Aksen akut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Aksen akut ( ´ ) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké sajeroning alfabet basa-basa basa Jawa, Latin, Sirilik, Yunani, lan saawetara basa liyané.

Áá[besut | besut sumber]

Ǽǽ[besut | besut sumber]

Ćć[besut | besut sumber]

Ǵǵ[besut | besut sumber]

Íí[besut | besut sumber]

Ḱḱ[besut | besut sumber]

Ĺĺ[besut | besut sumber]

Ḿḿ[besut | besut sumber]

Ńń[besut | besut sumber]

Óó[besut | besut sumber]

Ǿǿ[besut | besut sumber]

Ṕṕ[besut | besut sumber]

Ŕŕ[besut | besut sumber]

Śś[besut | besut sumber]

Úú[besut | besut sumber]

Ẃẃ[besut | besut sumber]

Ýý[besut | besut sumber]

Źź[besut | besut sumber]

Éé[besut | besut sumber]

Sawijining conto ing basa Islandia.
Artikel utama: É

É, é (e-akut) iku aksara sing ana ing basa Hongaria, Islandia, Kashubia, Ceko, Slowakia, lan Uyghur. Ajasara iki uga muncul ing basa Katalan, Prancis, Irlandia, Italia, Occitan, Portugis, Spanyol, lan Vietnam sebagai rupa huruf “e”.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]