Salad shopska

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shopska salad
Chopska.jpg
Shopska salad as served in Bulgaria
Jeneng liyanéBulgarian salad
JinisSalad
Panggonan asalBulgaria, Bulgarian Black Sea Coast, Druzhba resort[1]
Tlatah utawa prajaBalkan peninsula
Woworan pokokTomatoes, cucumbers, onions, peppers, sirene
Buku masakan: Shopska salad  Médhia: Shopska salad
Gra kanggo salad Shopska

Salad Shopska ( Bulgaria, Makedonia, lan Sirilik Serbia : Шопска салата ; Bosnia lan Kroasia : Šopska salata ; Basa Rumania: Salata bulgărească  ; basa Ceko: Šopský salát  ; basa Polandia: Sałatka szopska  ; Basa Hungaria: Sopszka saláta  ; Yunani: Σαλάτα σόπσκα ), minangka salad adhem Bulgaria sing misuwur ing saindenging Balkan lan Eropa Tenggara . Iki minangka sajian lan salad nasional sing paling misuwur ing Bulgaria. Bahan-bahan sing digunakake dipilih sebagian amarga padha karo telung warna bendera Bulgaria, mula bisa nggawe sentimen nasional.

Iki digawe saka tomat, timun, bawang / daun bawang , mrica mentah utawa panggang, sirene (keju brine putih), lan peterse. Sayuran biasane dicincang lan asin, banjur disandangi klambi ringan saka minyak kembang srengenge (utawa minyak zaitun, sing sok ditambah karo cuka . Kajaba iku, cuka nyumbang kanggo rasa asem sing disedhiyakake tomat. Ing restoran, klamben disedhiyakake kanthi kapisah. Pungkasan, sayur-sayuran ditutupi lapisan kenthel keju sirene parut utawa dadu. Salad iki asring dikonsumsi minangka panganan pembuka kanthi rakia .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Dining in Utopia: A Taste of the Bulgarian Black Sea Coast under Socialism. Mary Neuburger. Winter 2017, Vol. 17 No. 4, (pp. 48-60) DOI: 10.1525/gfc.2017.17.