S. Bagio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
S. Bagio
Bagio.jpg
Pakaryanpelawak, aktor
Taun aktif1950-1993

S. Bagio (wiyos ing Purwokerto, Jawa Tengah 3 Maret 1933-séda tanggal 14 Agustus 1993 ing yuswa 60 taun[1]) punika tokoh pelawak lan pemeran Indonésia. S. Bagio ugi kawéntar kanthi grup lawak Bagio CS sareng kaliyan Darto Helm, Diran, lan Sol Saleh.

Biografi[besut | besut sumber]

Bapakipun S. Bagio punika pamongpraja ingkang gadhah kekajengan supados Bagio saged dados ambtenar nanging Bagio langkung milih ing seni lawak amrih ajakanipun Dradjat ing taun 1952. Bapak saking sewelas anak punika kejawi gadhah ijazah SMA lan STM ugi naté kuliah wonten ing Fakultas Hukum UGM nanging boten rampung. Karir ing seni lawak punika kawiwitan saking ndhèrèk ing sayembara nglawak ing Yogyakarta lan kasil menang[2].

Mirsani kemampuan Bagio, Usmar Ismail paring pamrayogi supados Bagio nglajengaken kariripun ing Jakarta. Wonten kesempatan nalika pelawak Hardjo Muljo nawekaken sareng kancanipun Eddy Sud lan Iskak main ing filem Gaja Remadja ing taun 1960. punika dados wiwitan karir grup lawak E.B.I (Eddy Sud, Bagio, lan Iskak) ing Jakarta.

Karir[besut | besut sumber]

  • Pelawak sareng kaliyan Dradjat (1950-1955)
  • Pelawaksareng kaliyan Pak Guno (1956)
  • Gabung dengan Eddy Sud lan Iskak (1957)
  • Gabung dengan Bing Slamet, Cepot, Mang Topo, lan Saimun
  • Gabung dengan Iskak lan Atmonadi (1961)
  • Gabung dengan Iskak dan Ateng (1963)
  • Gabung kaliyan Sol Saleh, Darto Helm, Diran (1970-1983)
  • Pelawak sareng kaliyan Diran lan Darto Helm (1983-1993)

Filmografi[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pratélan Seniman Indonésia

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Bagio meninggal, hidup bagio!"
  2. [1] (id) http://www.jakarta.go.id Bagio, S. (dipun-akses tanggal 11 Januari 2013)