Eddy Sud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eddy Sud
Eddy sud.jpg
LairEddy Sudihardjo
Pakaryanpelawak, aktor
Taun aktif1960-2005
BojoLili Rosiana (bercerai)
Itje Trisnawati (bercerai)
AnakIrawan Achmad, Dewi Tjahyani, Subuh Priyadi, dan Indah Safariani (dari Lili Rosiana)
Eka Sutrisnawati dan Eti Suryawati (Dari Itje Trisnawati)

Eddy Sudihardjo utawa kang luwih misuwur kanthi jeneng Eddy Sud (lair ing Désa Sayangan, Gondang Winangun, Klaten, Jawa Tengah, 20 Agustus 1937 – pati 16 Agustus 2005 ing umur 67 taun) iku salah siji pelawak Indonésia.[1] Eddy Sud misuwur nalika taun 1960-an.[1]

Eddy Sud iku lulusan SMA De Britto lan Universitas Gadjah Mada.[1] Eddy Sud miwiti dadi pelawak nalika taun 1960-an lumantar grup lawak EBI bareng karo Bing Slamet lan Iskak.[1] Nalika taun 1967, Ateng banjur nggabung ing EBI.[1] Sawisé iku jenengé banjur diowahi dadi Kwartet Jaya.[1] Eddy Sud kang mimpin grup lawak iki.[1] Saliyané Kwartet Jaya, Eddy Sud uga tau mimpin Aneka Ria Safari nalika taun 1980-an.[1]

Eddy Sud nikah kaping pindho.[1] Sawisé bojone kang sepisanan ya iku Lili Rosiana séda, Eddy Sud banjur nikah manèh karo wong wadon kang jenengé Itje Trisnawati, salah siji penyanyi Indonesia. Nanging pungkasané Eddy Sud lan Itje Trisnawati uga pegatan.[2] Saka nikahé karo Lili, Eddy Sud nduwé anak cacahé papat, ya iku Irawan Achmad, Dewi Tjahyani, Subuh Priyadi, lan Indah Safariani.[1] Dené saka nikahé karo Itje, Eddy Sud nduwé anak kang cacahé loro ya iku Eka Sutrisnawati lan Eti Suryawati.[1]

Cathetan uku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 10 September 2011)
  2. nostalgia.tabloidnova.com(dipunundhuh tanggal 10 September 2011)