Diran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Diran dipunpundhut fotonipun saking Karimabad nalika tanggal 26 September 2010

Diran inggih punika salah satunggaling pucuk ingkang wonten ing karakoram, Gilgit-Baltistan, Pakistan. Pucuk punika inggilipun 7.266 mèter utawi 23.839 kaki. Gunung punika manggèn wonten ing sisih wetanipun Rakaposhi ingkang inggilipun 7.788.[1]

Gunung Diran dipunpundhut fotonipun nalika tanggal5 Agustus 2002

Paminggahan[besut | besut sumber]

  • Nalika taun 1968 èkspèdhisi saking austria minggah gunung Diran, tiga tiyang kasebat inggih punika Goschl, Rudolph Pischinger kaliyan Hanns Schell. Piyambakipun ndamel camp 1 wonten ing nginggil 4.800 mèter. Camp kalih dipundamel wonten ing inggil gunung 5.500 mèter. Camp III dipundamel wonten ing inggil gunung 6300 mèter.
  • Nalika tanggal 9 Juni taun 1959 Ekspedisi karakoram saking Jerman ingkang dipunpandhegani déning Hans Jochen Schneider minggah pucuk gunung punika. Stocker saged dumugi pucuk ingkang inggilipun 18.000 kaki ingkang dumunung wonten ing sisih lèr-ipun Minapin.
  • Nalika taun 1964 Ekspedisi saking Austria nyobi tumuju pucuk liwat sisih kilèn-kidulipun gunung nanging amargi cuaca-nipun awon pramila Piyambakipun boten saged dumugi nginggil.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 13 Oktober 2012)
  2. [2](dipunundhuh tanggal 13 Oktober 2012)