Rakaposhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rakhaposhi utawi (Räkapoşi)utawi (Urdu: راکا پہشئ) inggih punika salah satunggaling gunung ingkang wonten ing karakoram, Pakistan. Gunung punika dumunung wonten ing Lembah nagar kirang langkung 100 kilomèter sisih leripun Kutha Gilgit, Provinsi Pakistan. Manawi dipuntegesi kanthi basa ing Pakistan, Rakaposhi tegesipun 'katutup salju' Rakaposhi ugi misuwur kanthi nama 'Domani' "Mother of mist". Gunung punika inggilipun nomer 27 wonten ing donya, kaliyan urutan nomer 12 wonten ing Pakistan. Nanging gunung punika misuwur kanthi kaendahanipun sanès amargi inggilipun.

Paminggahan[besut | besut sumber]

Rakaposhi dipunminggahi kaping satunggal nalika taun 1958 déning Mike Banks kaliyan Tom Patey, anggota saking Inggris-Pakistan. Ekspedisi punika minggah gunung Rakaposhi liwat rute spur utawi Ridge Southwest. Piyambakipun ngalami radang amargi kademen nalika paminggahan gunung. Paminggahn sanèsipun kepleset wonten ing temok gunung ingkang lunyu lan séda. Wualn ingkag saé kanggé minggah gunung Rakaposhi inggih punika Juli, Agustus, September.[1] Punika pratélan taun paminggahan gunung Rakaposhi [2]

  • 1.938 M & R Vyvyan Campbella
  • 1.947 Bill Tilman
  • 1.954 Cambridge University
  • 1.956 Inggris-Amérika Tim
  • 1.958 Mike Bank & Tom Patey
  • 1.973 Karl Herrligkoffer Ekspedisi
  • 1.975 Karl Herrligkoffer Ekspedisi
  • 1.979 Polen-Pakistan
  • 1.979 Eiho Ohtani & Matsushi Yamashita
  • 1.981 Spanyol Tim
  • 1.983 Bèlgi Tim
  • 1.984 Canadian Ekspedisi
  • 1.984 Slovenia Tim
  • 1.985 Ekspedisi Austria kabawah olèh Edi Koblmuller
  • 1.986 Jepang Tim
  • 1.986 Walanda Tim
  • 1.987 Slovenia Tim
  • 1.987 Jepang Universitas Meiji
  • 1.987 Jerman Tim
  • 1.991 Condor Adventures
  • 1.996 Anibal Pineda
  • 1.997 Iran Tim
  • 2.000 Detail untuk mengikuti
  • 2001 Perancis-Pakistan Tim
  • 2005 Italia-Perancis-Amérika Tim

Rute Paminggahan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012)
  2. [ http://www.summitpost.org/rakaposhi/173510](dipunundhuh tanggal 15 Oktober 2012)