Rujak duduh pindhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rujak duduh pindhang

Rujak duduh pindhang iku campuan antawis woh-wohan seger mirip salad legi utawa salad gula . Tuladha woh-wohan sing dipigunakaké padha karo salad gula kayata bengkuang, kates, dhondhong, timun, blimbing, lan liya-liyané. Woh-wohan iki dioncèki lan banjur dicithak dadi rajangan cilik. sing mbedakaké saka salad biasa yaiku gegenep, yaiku dhudhuh sing digawé saka iwak, uyah, tempe, lan lombok abang . Kabèh bahan gegenep kasebut digiling nganti alus, nanging ora ana banyu sing diwenehaké amarga campuran karo kecap pindhang (duduh kaldu iwak).

Ngolah[besut | besut sumber]

Pisanan, lombok, terasi lan uyah diuleg nganti alus. Sawisé alus, saos kecap ditambahaké ing pindhang kasebut. Banjur pindhang saos wis diudhak supaya rempah-rempah sing apik lan dianggo campuran rasané saus pindhang bisa ènak. Banjur woh-wohan sing dicampur kasebut dicithak cilik-cilik. Pungkasané ya iku woh diudhak supaya saus pedhes bisa disirep. Racaké salad iki dilebokaké ing mangkuk utawa piring.

Deleng uga[besut | besut sumber]