Bulung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bulung yaiku tanduran kang umumé cukul ana ning alas mangrove utawa dhaérah rawa-rawa. Ning Kabupatèn Indramayu, tanduran iki diarani daon utawa jembatu. Tanduran bulung akèh gunané, contoné ning masyarakat godhongé digawé dadi welit utawa kajang sing biasa didadekaké payon omah. Wohé diarani jembatu sing biasa digawé inuman seger sebab rasané kaya dugan utawa kelapa enom. Godhong sing enom umumé digawé kelobot, yaiku sewisé diguwang bitingé kari lembarané sing diarani klobot terus dipépé lan dikethok seukuran kanggo nglinting rokok. Kegunaané sing sejen yaiku blukang kulité bisa digawé klasa sing diarani klasa kulitan.[1]

Aran désa[besut | besut sumber]

Désa-désa ning Jawa Wétan/Jawa Tengah/DIY sing nggunakaken aran Bulung minangka aran désa yaiku:

  1. Bulucangkring, Kecamatan Jekulo, Kabupatèn Kudus
  2. Bulung Kulon, Kecamatan Jekulo, Kabupatèn Kudus
  3. Bulungan, Kecamatan Pakisaji, Kabupaten Jepara

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.