Rindu Purnama (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rindu Purnama (film)
Poster film Rindu Purnama.jpg
Poster filem Rindu Purnama
Disutradarani Mathias Muchus
Diprodhuseri Putut Widjanarko
Ditulis déning Mathias Muchus
Ifa Isfansyah
Dibintangi Salma Paramitha
Tengku Firmansyah
Ririn Ekawati
Titi Sjuman
Landung Simatupang
Ratna Riantiarno
Pietrajaya Burnama
Teuku Edwin
Jody Sumantri
Farril Ramadhan
Muzaki
Irfansyah
Tara Maulana
Dimusiki Aksan Sjuman
Dibabar déning Mizan Productions
Tanggal metu
10 Fèbruari 2011
Suwéné
... menit
Nagara Indonésia

Rindu Purnama [1] iku filem drama kang disutradarai déning Mathias Muchus, diprodhusèri déning Putut Widjanarko, lan diprodhuksi déning Mizan Productions. Film iki dimainaké déning Salma Paramitha, Tengku Firmansyah, Ririn Ekawati, Titi Sjuman, Landung Simatupang, Ratna Riantiarno, Pietrajaya Burnama, Edwin, Jhody, Farril Ramadhan, Muzaki, Irfansyah, lan Tara Maulana.[2][3]

Carita[besut | besut sumber]

Purnama, bocah dalanan kang manggon ing omah singgah. Dhèwèké kena amnèsia wiwit ketabrak montoré Pak Surya, pangusaha kang kédanan kerja lan durung duwé bojo. Purnama ditulungi déning pak Pur, sopir pribadhiné pak Surya.

Nalika sibuk-sibuké nglakoni proyèk anyaré bareng Monik (30 taun), anaké Pak Roy (65 taun), sing duwé perusahaan property panggonané Pak Surya nyambut gawé, Pak Surya péngin supaya Purnama rikat-rikat anggoné mari supaya rikat lunga saka omahé. Surya pisanané mangkel karo anané Purnama, nanging alon-alon owah. Dhèwèké ngupaya nggolèki Purnama liwat gambar-gambar kang dilukis déning Purnama. Nanging Purnama minggat, iku kang gawé Pak Surya dadi gela. Patemonan kang sedhéla karo Purnama wis mènèhi kenangan kang jero banget. Pungkasané Pak Surya intensif nggolèki Purnama. Ing panggonan liya, Sarah lan bocah-bocah ing omah singgah uga nggolèki Rindu Purnama. Nganti ing sajiwining dina, Pak Surya ketemu karo Sarah. Pungkasané kekaroné iku uga nggolèki Rindu Purnama bebarengan. Rindu Purnama wusanané bali menyang omah Singgah dhéwé.[4]

Cedhaké Pak Surya lan Sarah gawé Monik sujana. Asilé proyèk properti kang lagi dilakoni bebarengan karo Pak Surya, dikembangaké laladané nganti kudu nggusur omah singgah. Pak Surya bingung ing sajeroning batiné amarga kudu milih Rindu Purnama, bocah dalanan lan omah singgah kang nasibé bakalan kagusur. Saliyané iku, dhèwèké bakal untung gedhé, karieré bakal apik, kanthi ditresnani dning Monik. Nalika arep digusur, wong-wong kang manggon ing saubengé omah singgah ngamuk kanthi gawa arit, penthung kayu, lan sapanunggalané. Banjur Pak Surya nggagalaké panggusuran amarga layang-layang kanggo nggusur iku ora sah. Wong-wong kabè padha seneng. Pungkasané Pak Surya lan Sarah nikah.[5]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Indonésia)entertainment.kompas.com "Rindu Purnama" Bukan Film Anak Jalanan (kaundhuh tanggal 31 Agustus 2011)
  2. (ing basa Indonésia)21cineplex.com RINDU PURNAMA (RIND) (kaundhuh tanggal 31 Agustus 2011)
  3. (ing basa Indonésia)kapanlagi.com Rafli Bangga Sumbang Soundtrack 'RINDU PURNAMA' (kaundhuh tanggal 31 Agustus 2011)
  4. (ing basa Indonésia)forum.tulissekarang.com Rindu Purnama (kaundhuh tanggal 31 Agustus 2011)
  5. (ing basa Indonésia)filmindonesia.or.id Rindu Purnama (kaundhuh tanggal 31 Agustus 2011)