Titi Sjuman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Titi Sjuman
Latar wuri
Jeneng lair Titi Handayani Rajobintang
Lair (1945-02-10)Fèbruari 10, 1945
Jakarta
Pakaryan musisi
Instrumen Drum
Pasangan Wong Aksan

Titi Sjuman kang jeneng asline Titi Handayani Rajobintang (lair ing Jakarta, 10 Fèbruari 1981; umur 38 taun) ya iku guru musik kang banjur ambyur ing jagad akting filem layar lebar.[1] Dhèwèké kawentar kanthi jeneng Titi Sjuman jalaran dhaup klawan Wong Aksan (bekas drummer grup band Déwa 19 lan putrane sutradara legendaris, Sjuman Djaja).[2]

Karir[besut | besut sumber]

Titi Sjuman minangka dhosèn Institut Musik Daya Kemang lan nduwé kaprigelan nabuh piranti musik drum. Dhèwèké lan bojoné mulang bareng.[2] Titi Sjuman éntuk gelar Sarjana Musik ing Institut Daya Indonésia, Jakarta, jurusan Drum.[3] Saliyané nabuh drum, Titi Sjuman uga nglakoni akting. Wiwitané akting ya iku ing filem MEREKA BILANG SAYA MONYET. Saka filem iki, Titi kapilih dadi Aktris Pendatang Baru Terbaik miturut Indonésian Movie Award (IMA) 2008 nyisihake pesainge Sarah Sechan, Sandra Dewi, Susan Bachtiar, Volland Humonggio, Marrio Merdithia lan Adadiri Tanpalang.[1] Saliyané iku dhèwèké uga éntuk penghargaan minangka aktris Wanita Terbaik Festival Film Indonésia 2009.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Titi Sjuman dadi paraga ing filem-filem iki:[2]

Composer[besut | besut sumber]

Titi Sjuman uga dadi composer ing sapérangan filem kaya ta:[3]

  • Garuda di Dadaku (2009)
  • Laskar Pelangi (2008) kang dikenal uga kanthi jeneng "The Rainbow Troops"-Europe (English title) (festival title)
  • The Photograph (2007) (as Titi Sjuman)
  • 6:30 (2006)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Titi Sjuman(dipuntingali tanggal 12 Juni 2011)
  2. a b c Profil Titi Sjuman(dipuntingali tanggal 12 Juni 2011)
  3. a b c Biografi dan Profil Titi Sjuman dipununduh tanggal 12 Juni 2011