Arit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Arit ya iku piranti gawéan pandhé, kang wujudé nyantuk utawa mbéngkong.ing basa indonésia karan sabit). Bahan utawané saka wesi utawa waja kang dipepeh klenyeh ing pangobongan pandhé sarta di tipisaké karo palu.Landhepé ana ing canthukan wiwit saka pucuk nganti ngisor cerak tanganan lan babagan kang ngisor kanggo mbebacok, nenegor, golèk siket (ing tlatah jawi asring kasebat ngarit).Arit uga kagolong piranti kanggo tétanem ana ing sawah, tégalan utawa kébon.