Clurit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Celurit

Celutrit ya iku piranti kang kagawe saka wesi kang di pandhé wujudé landhep lan bahan mligi saka wesi utawa waja.Wujud celurit kang memperarit,di deleng saka mumpangaté celurit karo arit padha kanggo piranti tetanem lan sakpanunggalé.Celurit duwé awujud mlengkung kaya wulan sabit.Semana uga wujud arit karo clurit ing tlatah jawa kagunakake padha.Celurit ana ing tlatah Madura utama kanggo carok utawa kagolong ing gaman kang landhep.

Budaya[besut | besut sumber]

Clurit uga kagolong pusaka khas sakasuku Madura, Indonésia lan bisa dimumpanggatake kanggo pusaka carok.Pusaka iki wis misuwur ana ing tlatah Madura sak kubenge lan wis misuwur ing tokoh kanthi jeneng Sakera.