Quagga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Quagga
Quagga.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mamalia
Ordho: Perissodactyla
Famili: Equidae
Génus: Equus
Subgénus: Hippotigris
Spésies: E. quagga
Subspésies: E. q. quagga
Trinomial name
Equus quagga quagga
Boddaert, 1785

Quagga kéwan kang saemper zebra lan tau tinemu ing cacah wilangan kang akèh ing Afrika Selatan, nanging saiki wis cures amarga dibedhag déning manungsa minangka kaajab daging lan kulite. Quagga bisa dibedakake saka zebra amarga praupane kang kaya déné blasteran zebra lan jaran. Nalikane tanggal 12 Agustus 1883, quagga pungkasan kang isih urip ing sawijining kebun binatang ind kutha Ngamstredam, nagara Walanda mati lan ndadèkaké kuwan iku cures.

Quagga ing kebun binatang ing London

Pratélan pustaka[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]