Quagga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Quagga
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mamalia
Ordo: Perissodactyla
Kulawarga: Equidae
Marga: Equus
Subgenus: Hippotigris
Jinis: E. quagga
Subspecies: E. q. quagga
Trinomial name
Equus quagga quagga
Boddaert, 1785

Quagga kewan kang saemper zebra lan tau tinemu ing cacah wilangan kang akeh ing Afrika Selatan, nanging saiki wis punah amarga dibedhag déning manungsa minangka kaajab daging lan kulite. Quagga bisa dibedakake saka zebra amarga praupane kang kayadene blasteran zebra lan jaran. Nalikane tanggal 12 Agustus 1883, quagga pungkasan kang isih urip ing sawijining kebun binatang ind kutha Ngamstredam, nagara Walanda mati lan ndadekake kuwan iku cures.

Quagga ing kebun binatang ing London

Daftar pustaka[sunting | besut sumber]

Pranala luar[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Quagga&oldid=997450"