Pulo Berhala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Berhala
Géografi

Pulo Berhala iku sawijining pulo ing Riau, Indonésia. Pulo iki minangka pulo paling jaba Indonésia sing dumunung ing Selat Malaka, watara 48 mil saka Plabuhan Belawan. Sacara administratif, pulo iki minangka péranganing Kacamatan Tanjungberingin, Kabupatèn Serdang Bedagai. Jembar pulo iki 2,5 km². Berhala duwé topografi gunung, alas ketel lan pasisir sing putih. Ing wiwitan lan pungkasan taun, pasisir Pulo Berhala dadi papan ngendhog penyu.

Pulo Berhala liyané[besut | besut sumber]

Saliyané Pulo Berhala ing Sumatra Lor, ana papat manèh pulo kanthi jeneng sing padha. Siji ing Indonésia, lan teu ing Malaysia. Pulo kaloro sing ana ing Indonésia dumunung ing Selat Berhala, cedhak Kapuloan Riau. Ing saubengé ana telu pulo cilik sing jebaré watara 0,25 nganti 0,5 hèktar. Pulo iki dadi pasulayan anatar provinsi Jambi lan Riau.

Telu pulo liyané duwèké Malaysia dumunung ing cedhak Sandakan, sisih lor Kalimantan, ing sacedhaké Johor, lan ing Perak (jenengé Batuan Berhala).

Pranala njaba[besut | besut sumber]