Pulo Berhala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Berhala
Geografi
Negara

Pulo Berhala iku sawijining pulo ing Riau, Indonésia. Pulo iki minangka pulo paling jaba Indonésia sing dumunung ing Selat Malaka, watara 48 mil saka Plabuhan Belawan. Sacara administratif, pulo iki minangka bagéan saka Kecamatan Tanjungberingin, Kabupatèn Serdang Bedagai. Jembar pulo iki 2,5 km². Berhala nduwèni topografi gunung, alas ketel lan pesisir sing putih. Ing wiwitan lan pungkasan taun, pesisir Pulo Berhala dadi papan ngendhog penyu.

Pulo Berhala liyané[besut | besut sumber]

Saliyané Pulo Berhala ing Sumatra Lor, ana papat manèh pulo kanthi jeneng sing padha. Siji ing Indonésia, lan teu ing Malaysia. Pulo kaloro sing ana ing Indonésia dumunung ing Selat Berhala, cedhak Kapuloan Riau. Ing saubengé ana telu pulo cilik sing jebaré watara 0,25 nganti 0,5 hèktar. Pulo iki dadi pasulayan anatar provinsi Jambi lan Riau.

Telu pulo liyané duwèké Malaysia dumunung ing cedhak Sandakan, sisih lor Kalimantan, ing sacedhaké Johor, lan ing Perak (jenengé Batuan Berhala).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pulo Berhala ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Berhala&oldid=1014829"