Mil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Mil punika salah satunggalipun ékan saking pangukuran jarak. Tembung punika asalipun saking frasa Latin mille passus ingkang dipun-ginakaken kanthi artosipun "sèwu langkah" (jamak: milia passuum), ugi tegesé jarak ingkang saged dipuntempuh prajurit Romawi minangka nilaraken tapak suku kaping 1.000 langkah.

Ing tlatah Amérika Sarékat lan Britania Raya mil tegesé mil dharat 5.280 suku (1,609344 km).