Pudhing pelem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mango pudding
Mango pudding.JPG
JinisPudding
AjanganDessert
Panggonan asalHong Kong
Tlatah utawa prajaIndia, Singapore, Malaysia, Thailand and southern China
Hawa ajanganCold
Woworan pokokAgar or gelatin, mangoes, evaporated milk, sugar
Buku masakan: Mango pudding  Médhia: Mango pudding
Pudhing pelem
Cina 1. 芒果布丁
2. 芒果布甸
Werdi literalMango pudding

Pudhing pelem minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut sing misuwur banget ing Hong Kong, ing endi puding dipangan minangka panganan tradisional Inggris . [1] Kurang banget variasi ing antarane persiyapan puding mangga regional. Makanan penutup uga ditemokake ing Singapura, Malaysia, Thailand, Macau lan asring dadi dim sum ing restoran Cina . [2] Varian seger disiapake dening restoran utawa restoran lan kalebu agar - agar utawa gelatin, pelem, susu penguap, lan gula . [3] Kajaba iku, woh-wohan seger kayata pelem, stroberi, woh wohan beri lan buah kiwi, sok ditambahake minangka hiasan. Dingin lan dipangan kulkas kanthi adhem, puding mangga nduweni tekstur sing legi lan krem. Saliyane, puding mangga sing digawe saka pabrik ora ngemot mangga seger, kalebu inti mangga lan gelatin utawa agar.

Ing supermarket[besut | besut sumber]

Ing njaba restoran lan restoran liyane, puding mangga uga bisa dituku ing toko-toko Grosir utawa supermarket Asia. Iki bisa dituku minangka bubuk, sing mbutuhake tambahan susu utawa banyu sing wis umob ing bubuk, utawa bagean sing wis siyap.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Olver, Lynne (10 March 2012). "puddings, custards & creams". The Food Timeline. Dibukak ing 12 August 2012.
  2. "Mango Pudding". cultural-china.com. Diarsip saka sing asli ing 15 September 2012. Dibukak ing 12 August 2012.
  3. Christine Ho (10 June 2008). "Mango Pudding Recipe (Chinese Style)". christinesrecipes.com. Dibukak ing 12 August 2012.