Przemyśl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Przemyśl
POL Przemyśl COA.svg
Lambang Przemyśl
POL Przemyśl map.svg
Lokasi Przemyśl
Katrangan cekak
Propinsi: województwo podkarpackie
Jembar: 44,1 km²
Padunung: 67.847 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: RP
Alamat
balé kutha:
Rynek 1
37-700 Przemyśl
Situs wèb resmi:
Pulitik
Walikutha: Robert Choma

Przemyśl ['pʃεmiɕl] (Ukraina Перемишль/Peremyšl) iku kutha ing Polen. Kutha iki nduwé padunung 67.847 jiwa. Przemyśl iku kutha paling tuwa ing Polen sawisé Kraków. Papané stratégis cedhak pawatesan Ukraina. Kutha iki diadegaké sadurungé taun 981 déning para adipati Ukraina (Rus Kiev).

Sajarah[besut | besut sumber]

Kutha Przemyśl diadegaké ing taun 981 kayadéné kuthané Rus Kiev. Amarga dibedhah wong-wong Mongol ing abad aping-13, kutha iki direbut déning wong Polen. Nalika jaman Kakaisaran Austria, kutha iki kalebu Galizia. Sawisé Perang Donya I, kutha iki dikuwasani Polen. Sawisé Perang Donya II, kutha iki dadi ing pawatesan karo Uni Sovyèt (delengan uga Garis Curzon).

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Subkarpathia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Przemyśl&oldid=1090323"