Princess Hours

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Princess Hours
Gambar:GoongCast.jpg
Jeneng liya Goong
Genre
  • Katresnan
  • Kumedi
  • Sandhiwara
Adhedasar Goong
déning Park So-hee
Ditulis déning In Eun-a
Produser Hwang In-roi
Diparagakaké
Lagu pambuka "Palace" déning Second Moon
Lagu panutup "Perhaps Love" déning HowL and J
Negara asal Koréa Kidul
Basa asli Basa Koréa
Gunggung episode 24
Prodhuksi
Kapernah
Prodhuksi Eight Peaks
Pambabaran
Saluran tivi Munhwa Broadcasting Corporation
Format gambar 1080i (HDTV)
Lakuné acara Masalah Lua ing mw.lua larik 142: field 'month' missing in date table.
Kronologi
Acara kang gegayutan Prince Hours
Pranala jaba
Website
Korean name
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna Gung
McCune–Reischauer Kung

Princess Hours (Hangul; Hanja; RRGoongRRHangul; Hanja; RRGoong; kanthi harfiah Palace) iku séri tivi saka Koréa Kidul kang dibabar ing taun 2006. Séri iki diparagani déning Yoon Eun-hye, Ju Ji-hoon, Kim Jeong-hoon lan Song Ji hyo. Crita iki adhedhasar manhwa Koréa Goong kang dianggit déning Park Dadi-hee. Séri iki digiyaraké ing MBC, wiwit 11 Januari nganti 30 Maret 2006 ing dina Rebo lan Kemis jam 21.55 kanthi 24 épisode.

Séri iki iki kalebu 10 sandhiwara kang misuwur ing taun 2006, kanthi puncak panampa 28,3%. Séri iki uga sukses ing Asia, lan nyumbang Gelombang Korea. Amarga kasuksesané, séri tambahan Prince Hours digiyaraké ing taun 2007.

Ringkesan crita[besut | besut sumber]

Séri iki dijupuk ing abad 21, kanthi nglatarwuri monarki lan kulawarga kakaisaran wiwit 1945. Séri iki nuduhaké uripé Pangéran Makutha Koréa Lee Shin lan pasangané, Chae-kyeong.

Séri iki diwiwiti bapaké Shin, Kaisar Lee Hyeon saka Korea, nandang lelara kang mbarèhi. Amarga kasarasané kaisar kang ora apik, banjur kulawarga kakaisaran nyengkuyung Shin kanggo nggolek prameswari kang pantes, kang bisa nggantèni kaisar menawa ana kahanan kang gawat. Senadyan Shin tresna marang balerina kang prigel lan duwé kekarepan sing kuwat, Hyo-rin (kang pisanan dilamar Shin nanging diwurungaké), Pangeran Shin pungkasané dhaup wong biyasa kanggo netepi prajanjèné antara simbah kakungé, Kaisar Seongjo pungkasan, lan simbah kakungé cah wadon saka wong biyasa. Garwané sing anyar iku jenengé Chae-kyong kang duwé sipat cangkèl nanging nyenengaké. Sanadyan sakloroné ora duwé rasa tresna marang siji lan liyané, nanging pungkasané rasa tresna thukul ing ati sakloroné.

Prakara iki tambah ruwet amarga baliné Lee Yul lan ibuné, Putri Hwa-young, (putri makutha sadurungé bojoné séda, Pangeran Makutha Lee Soo, kakangé Kaisar sing nembé mimpin karajan) menyang Koréa. Yul lan kang ibuné ditokké saka pura sawisé bapaké nemoni pati, amarga ditemokaké menawa Kaisar sing saiki (adhi bojoné putri Hwa-young) dhemenan marang putri Hwa-young. Putri Hwa-young bali amarga kepingin mbalekaké panggonan putrané (Lee Yul) dadi pangeran makuth. Sawenèh perkara nandang karajan amarga tumindaké Ibuné Yul, lan perkara iki saya gedhé amarga perkara iki melokaké kulawarga karajan. Shin isih njaga sesambungan karo pacangé sing lawas, Hyo-rin, lan uga Yul ngembangaké tresnané marang Chae-kyeong. Perkara iki ditindakaké déning kulawarga karajan lan bisa ngrugekaké uripé kulawarga karajan.

Paraga[besut | besut sumber]

Baku[besut | besut sumber]

Cah wadon sing kaya saklumrahé ing SMA, sing seneng nggambar lan kagunan. Sanadyan sipaté kaya bocah, dhèwèké duwé ati kang mulya lan temen. Dhèwèké  didhaupaké marang Pangeran Makutha Lee Shin, sing sekolah ing papan kang padha lan uga turunan Kaisar Seongjo saka Koréa, uga kanca kenthelé simbah kakungé Chae-kyong. Sanadyan dhèwèke keganggu amarga bojoné (Lee Shin) sing kerep nesu, Chae-kyeong saya suwé tresna marang bojoné, nanging ora ngerti bojoné duwé rasa kang padha. Dhèwèké nganggep Lee Yul minangka kanca cedhaké. Ing pungkasan séri iki, Chae-kyeong ngandhut putrané Lee Shin.
  • Ju Ji-hoon minangka Pangeran Makutha Lee Shin
Wong lanang sing anggak, beda lan ora perduli, sing sakjané uripé kesepèn. Sawisé ditolak déning pacangé Min Hyo-rin, banjur dhèwèké dhaup marang Shin Chae-kyeong. Sanadyan iki pisanan pegel dening dheweke naivete lan semangat, kang mboko sithik wiwit kanggo mbukak atiné kanggo dheweke. Panjenenganipun ndarbeni teddy bear disebut Alfred, mung 'kanca' sing ngidini wong kanggo supaya njaga mudhun, lan kang serves minangka titik fokus ing saindhenging seri. Kang cepet dadi musuh karo Pangeran Lee Yul, sing ora mung gelut kanggo tahta nanging uga Chae-kyung tresno.

Pambiyantu[besut | besut sumber]

  • Kim Hye-ja minangka randhané Lee Soo/"Tae Hoo mama"
  • Park Chan-hwan minangka Kaisar Lee Hyeon saka Koréa
  • Yoon Yoo-sun minangka Prameswari/"Wang Hoo mama"
  • Lee Yoon-ji minangka Putri Hye-myung
  • Kang Nam-gil minangka Bapaké Chae-kyeong
  • Im Ye-jin minangka Ibuné Chae-kyeong
  • Kim Seok minangka Shin Chae-joon
  • Jeon Ji Ae minangka Lee Kang-hyun
  • Nah Eun-kyeong minangka Kim Soon-young
  • Dan Ji minangka Yoon Hee-soong
  • Choi Seong-joon minangka Kang-in
  • Lee Yong-joo minangka Jang-kyung
  • Uhm Seong-mo minangka Ryu-hwan
  • Lee Ho-jae minangka Gong Nae-kwan
  • Jeon Su-yeon minangka Choi Sang Gung
  • Kim Sang-joong minangka Putra Makutha Lee Soo (Bapaké Yul)
  • Choi Bool-am minangka Kaisar Seongjo (Simbah kakungé Shin lan Yul, and bapaké Pangeran Makutha Lee Soo lan Kaisar Lee Hyeon.)

Panampa[besut | besut sumber]

Tanggal Épisode Negara Laladan Seoul
2006-01-11 1 16.2% (5th) 16.6% (5th)
2006-01-12 2 16.0% (6) 16.5% (7th)
2006-01-18 3 14.3% (9) 14.3% (8th)
2006-01-19 4 15.1% (9) 15.3% (8th)
2006-01-25 5 9.3% (5th) 10.5% (4)
2006-01-26 6 16.5% (8th) 16.5% (7th)
2006-02-01 7 13.7% (11) 14.0% (10th)
2006-02-02 8 18.6% (6) 19.1% (6)
2006-02-08 9 24.0% (2) 25.2% (2)
2006-02-09 10 25.2% (2) 26.3% (2)
2006-02-15 11 24.5% (2) 25.7% (2)
2006-02-16 12 25.6% (2) 27.2% (2)
2006-02-22 13 25.0% (2) 25.8% (2)
2006-02-23 14 26.7% (2) 28.4% (2)
2006-03-02 15 27.9% (2) 28.8% (2)
2006-03-02 16 24.3% (3rd) 25.0% (3rd)
2006-03-08 17 25.8% (2) 26.1% (2)
2006-03-09 18 26.6% (2) 27.1% (2)
2006-03-15 19 27.0% (2) 27.3% (2)
2006-03-16 20 27.1% (2) 26.9% (2)
2006-03-22 21 24.6% (2) 25.2% (2)
2006-03-23 22 24.4% (2) 25.5% (2)
2006-03-29 23 25.4% (2) 26.9% (2)
2006-03-30 24 28.3% (2) 28.8% (2)
Rata-rata 22.6% 23.2%

Sumber: TNS Media Korea

Pangaji[besut | besut sumber]

  • 2006 Seoul Internasional Drama Awards kapisan: Direktur Seni Apik Dhéwé (Min Eon-ok)
  • 2006 MBC Drama Awards: Aktor Anyar Apik Dhéwé (Ju Ji-hoon)
  • 2006 MBC Drama Awards: Aktris Anyar Apik Dhéwé (Yoon Eun-hye)

Pambabaran ing Internasional [besut | besut sumber]

DVD[besut | besut sumber]

DVD Amérikah Sarékat babar lumantar YA Entertainment kanthi sesirah Palace.[1]

Giyaran[besut | besut sumber]

  • Jepang: Digiyaraké ing Fuji TV 8 lan TV Tokyo 7/BS Jepang kanthi sesirah Goong: Love in (the) Palace (宮 -Love in Palace-?) (宮 -Love in Palace- Goong: Love in (the) Palace?).[2][3]
  • Indonesia: Digiyaraké nalika taun 2006 ing Indonésia ing sasi Agustus. Sérial iki narik kawigatené pamirsa amarga busanané sing apik kalawan urip ing jaman modhern.[4]
  • Singapura: Digiyaraké nalika taun 2006 ing MediaCorp Channel U ing dudu pungkasan minggu (weekdays) jam 7 wengi lan diwiwiti tanggal 9 Oktober.
  • Pilipina: Digiyaraké nalika taun 2006 ing ABS-CBN saka Senin nganti Jemuah jam 9. Séri iki uga digiyaraké manèh ing ABS-CBN's Kapamilya Gold (wayah wengi) amarga masarakat sing kepingin séri iki digiyaraké manèh. Séri iki uga digiyaraké ing Animax Asia nalika 2010 kanthi subtitles Basa Inggris.
  • Thailand: Digiyaraké nalika taun 2006 ing Channel 7 ing pungkasan-minggu jam 21.15 lan diwiwiti tanggal 7 Oktober.
  • Malaysia: Seri iki digiyaraké ing Animax Asia kanthi subtitles Basa Inggris ing 2010.
  • Sri Lanka: Iku bisa ditonton kanthi buka internet lumantar Iflix lan ana subtitle-e.

Digawé manèh[besut | besut sumber]

Ing Indonésia digawé manèh ing taun 2006 kanthi sesirah Benci Bilang Cinta, kang diparagani déning Andriani Marshanda lan Baim Wong.

Ing 2017, Princess Hours Thailand (Sesirah Basa Thai: รักวุ่นๆ เจ้าหญิงจอมจุ้น) digiyaraké ing True4U. Diparagani déning Ungsumalynn Sirapatsakmetha minangka Khaning lan Sattaphong Phiangphoras minangka Pangéran Makhuta Inn.[5]

Waca uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Gung Princess Hours, Korean Drama :The Official Korea Tourism Guide Site". english.visitkorea.or.kr. Dijupuk 2018-11-28. 
  2. "BSテレ東 │ 宮~ラブ・イン・パレス". www.bs-tvtokyo.co.jp. Dijupuk 2018-11-28. 
  3. "Drama "Goong" to air in Japan for 2nd time". 아시아경제 (ing basa Korea). 2010-07-07. Dijupuk 2018-11-28. 
  4. "KBS GLOBAL". english.kbs.co.kr (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-11-28. 
  5. "เผยโฉมแล้ว ! นักแสดงสุดแบ๊วเรื่อง Princess Hours เวอร์ชั่นไทย! - กูชิล - ดูละครย้อนหลัง ทีวีออนไลน์ คลิปเด่น". กูชิล - ดูละครย้อนหลัง ทีวีออนไลน์ คลิปเด่น (ing basa Thailand). 2015-11-29. Dijupuk 2018-11-28.