Baim Wong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Baim Wong
Baim Wong.jpg
Baim Wong nalika dadi juri The Master
Lair Muhammad Ibrahim
Jeneng liya Baim Wong
Pakaryan aktor
Taun aktif 2001-saiki
Bojo Vonny Cornellya
Wong tuwa(s) Johni Wong (bapak)
Kartini Marta Atmadja (ibu)

Baim Wong utawa muhammad Ibrahim (lair ing Jakarta, 27 April 1981; umur 36 taun) ya iku paraga Indonésia. Anak saka pasangan Johnny Wong lan Kartini Martaatmadja tau duwé gayutan karo aktris lan penyanyi ayu Marshanda. Kamisuwurané diraih saka panggung akting sinétron lan modhel pirang-pirang prodhuk.

Taun 2011 Baim Wong diajak karo Wulan Guritno kanggo main ing filem Dilema, ing filem iki Wulan Guritno bakal nggawé filem kang ora biyasa ing dunya hiburan.[1] Film Dilema iki disutradarai déning limang sutradara, ya iku Tyo Setyoso, Robert Ronny, Rinaldy Puspoyo, Robby Ertanto Soediskam lan Adilla Dimitri. Kang dipengini déning Wulan Guritno ya iku filem iki bisa nggawé gebrakan ing donya hiburan, kanthi cara ndadèkaké siji limang filem kang béda-béda. Wulan uga ngajak bintang filem kang béda karakter. Bintang kang profesional karo bintang anyaran uga bakal ana ning filem iku.[1]

Baim Wong miwiti karir ing taun 2001, nanging dhèwèké ngakuni manawa serius nggeluti donya sinétron wiwit taun 2005. Sinetron kang wis dibintangi kaya ta: Cincin, Benci Bilang Cinta, Bukan Diriku, lan Cinta Hilang Cinta Kembali.

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Cinta Hilang Cinta Kembali (2005)
  • Cincin (2006)
  • Benci Bilang Cinta (2006)
  • Kau Masih Kekasihku (2006)
  • Bukan Diriku (2006)
  • Pasangan Heboh (2007)
  • Sholeha (2007)
  • Diva (2008)
  • Munajah Cinta (2008)
  • Maha Kasih 2 (2006)
  • Maha Cinta (2007)
  • Tujuh Tanda Cinta (2003)
  • Tunjuk Satu Bintang (2002)
  • Jangan Berhenti Mencintaiku (2005)
  • Khanza(2008)
  • Dewi (2009)
  • Kejora dan Bintang (2009)
  • Sejuta Cinta Marshanda (2010)
  • Lagu Untuk Nirmala (2011)

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Pengantin Cinta (2010)

Iklan[besut | besut sumber]

  • Honda Vario (2006)
  • Carvil (2007)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Berita Baim Wong dipununduh tanggal 7 Juli 2011