Pratélaning kabupatèn lan kutha ing Banten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Provinsi Banten dumadi saka 4 kabupatèn lan 4 kutha. Kutha krajané ya iku Serang. Banten sadurungé minangka péranganing Provinsi Jawa Kulon, sing sabanjuré dimekaraké dadi provinsi ing tanggal 17 Oktober 2000.

Ing ngisor iki pratélan kabupatèn lan/atau kutha ing Banten

No. Kabupatèn/Kutha Kutha krajan Logo
Coat of arms of Banten.png
1 Kabupatèn Tangerang Tigaraksa
2 Kabupatèn Serang Ciruas
3 Kabupatèn Lebak Rangkasbitung
4 Kabupatèn Pandeglang Pandeglang
Logo Pandeglang.gif
5 Kutha Tangerang -
6 Kutha Serang -
7 Kutha Cilegon -
8 Kutha Tangerang Kidul Ciputat

Catatan[besut | besut sumber]

  • ^ Kabupatèn Tangerang sadurungé kutha krajan ing Kutha Tangerang.
  • ^ Cilegon diwangun dadi kutha otonom ing tanggal 10 April 1999 saka wewengkon Kabupatèn Serang. Cilegon sadurungé wujud kutha administratif.
  • ^ Tangerang diwangun dadi kutha otonom ing tanggal 27 Fèbruari 1993 saka wewengkon Kabupatèn Tangerang. Tangerang sadurungé wujud kutha administratif.
  • ^ Tangerang Kidul diwangun dadi kutha otonom ing tanggal 29 Oktober 2008 saka wewengkon Kabupatèn Tangerang