Pratélan antariksawan Muslim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sultan bin Salman Al Saud, Wong Arab Saudi, Wong Arab, Wong Muslim lan wong ningrat kapisan ing antariksa.

Ing ngisor iki kapacak para antariksawan Muslim sing wis tau lunga menyang njaba akasa.

Pratélan para antariksawan Muslim[besut | besut sumber]

Negara Jeneng Misi (Tanggal paluncuran) Komentar
 Saudi Arabia Sultan Salman Al Saud[1] STS-51-G (17 Juni 1985) Wong Arab Saudi, Wong Arab, wong Muslim lan wong ningrat kapisan ing antariksa
Flag of the United Arab Republic.svg Suriah Muhammed Faris[2] Mir EP-1 (22 Juli 1987) Wong Suriah kapisan ing antariksa
Flag of the Soviet Union.svg Uni Sovyèt Musa Manarov[3] Mir EO-3 (21 Dhésèmber 1987)
Soyuz TM-11 (2 Dhésèmber 1990)
Gunggungé ana ing antariksa nganti 541 dina
 Afghanistan Abdul Ahad Mohmand[2] Mir EP-3 (29 Agustus 1988) Wong Afghan kapisan ing antariksa
Flag of the Soviet Union.svg Uni Sovyèt Toktar Aubakirov[2] Soyuz TM-13 (2 Oktober 1991) Wong Kazakhstan kapisan ing antariksa
Flag of Russia.svg Ruslan /  Kazakhstan Talgat Musabayev[2] Soyuz TM-19 (4 November 1994)
Soyuz TM-27 (25 Agustus 1998)
Soyuz TM-32 (6 Mèi 2001)
Gunggungé ana ing antariksa 341 dina
Flag of Russia.svg Ruslan / |Flag of Kyrgyzstan.svg Kirgizstan Salizhan Sharipov[2] STS-89 (20 Januari 1998)
Expedition 10 (14 Oktober 2004)
Gunggungé ana ing antariksa 201 dina
Flag of United States.svg Amérikah Sarékat /  Iran Anousheh Ansari[3] Soyuz TMA-9 (18 September 2006) Wong Iran wadon kapisan ing antariksa. Dhèwèké ya wisatawan antariksa wadon kapisan lan Muslimah kapisan.
 Malaysia Sheikh Muszaphar Shukor[2] Soyuz TMA-11 (October 10, 2007) Wong Malaysia kapisan ing antariksa

Kiblat nalika sembahyang ing antariksa[besut | besut sumber]

Dines antariksa Malaysia, Angkasa, nganakaké konferènsi 150 ngèlmuwan Muslim ing taun 2006 kanggo mbahas prakara kéblat sembahyang ing antariksa. Konferènsi iki bisa ngasilaké makalah ing taun 2007 sing ajudul A Guideline of Performing Ibadah (worship) at the International Space Station (ISS) lan diabsahaké déning Majelis Ulama Malaysia.[4]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. A prince in space at Saudi Aramco World, January/February 1986, p20-29
  2. a b c d e f El-Maghraby, Tamer (19 March 2007). "Eight Muslims in Space and Counting". IslamOnline.net. Dibukak ing 26 March 2010.
  3. a b "Nine Muslims in space" (PDF). The Brunei Times. 23 July 2010.
  4. "A Muslim Astronaut’s Dilemma—How to Face Mecca From Space" by Patrick Di Justo Wired 26 Sep 2007: