Menyang kontèn

Abdul Ahad Mohmand

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Abdul Ahad Mohmand
Kosmonot Riset Intercosmos
KabangsanAfghanistan 1959–2003
Jerman 2003–sekarang
StatusPensiun
Lair (1959-01-01) Januari 1, 1959 (umur 65)
Sardah, Afghanistan
Pedamelan sanèsPilot
Alma materUniversitas Kabul
PeringkatKolonel
Pamilihan1988
Èmblem misi

Abdul Ahad Mohmand (Pashto: عبدالاحد مومند‎; lair 1 Januari 1959; umur 65 taun) yaiku mantan penerbang Angkatan Udhara Afghanistan sing dadi wong Afghanistan kapisan lan Muslim kapapat sing datheng menyang ruang angkasa. Ia dadi salah sijining anggota kru Soyuz TM-6 lan ngedalani sanga dina ing setatsiyun ruang angkasa Mir ing 1988 minangka Kosmonaut Riset Intercosmos.[1] Ia dadi Muslim kapapat sing datheng menyang ruang angkasa, sawise Sultan bin Salman Al Saud, Muhammed Faris, lan Musa Manarov. Ing misi kasebut, Abdul Ahad Mohmand dadi kosmonaut kapisan sing nganggo basa Pashto sawise ia nggawe panggilan telepon menyang Afghanistan.

Referensi

[besut | besut sumber]

Pranala jaba

[besut | besut sumber]