Salizhan Sharipov

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salizhan Shakirovich Sharipov
Antariksawan
KabangsanKirgizstan
StatusPensiun
Lair (1964-08-24) 24 Agustus 1964 (umur 57)
Uzgen, Oblast Osh, RSS Kirgiz, Uni Sovyet
(saiki Kirgizstan)
Pedamelan sanèsPilot Angkatan Udhara
PeringkatKolonel
Wekdal ing ruwang angkasa201 dina 14 jam 50 minit
MisiSTS-89
Soyuz TMA-5 (Ekspedisi 10)
Èmblem misiSts-89-patch.svg Soyuz TMA-5 Patch.png ISS Expedition 10 Patch.svg
BebungahPahlawan Pèdherasi Ruslan

Salizhan Shakirovich Sharipov (Rusia: Салижан Шакирович Шарипов) (lair 24 Agustus 1964; umur 57 taun) yaiku antariksawan Kirgizstan.[1] Sharipov sampun kaping loro datheng menyang luar angkasa, kapisan meluncur saka AS ing 1998 lan kapindho meluncur saka Ruslan ing 2004 lan sampun ngelakoni loro perjalanan antariksa. Sharipov pensiun ing 18 Juli 2008.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

 Artikel ini berisi bahan berstatus domain umum dari situs web atau dokumen National Aeronautics and Space Administration.

  1. NASA (2006). "Salizhan Sharipov Biography". NASA. Dibukak ing October 12, 2008.
  2. "Biographies of USSR/Russian Cosmonauts: Salizhan Shakirovich Sharipov". SPACEFACTS.de. Dibukak ing June 15, 2010.