Menyang kontèn

Talgat Musabayev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Talgat Amangeldyuly Musabayev
Antariksawan
Nami sanèsТалғат Амангелдіұлы Мұсабаев
KabangsanKazakhstan Kazakhstan (saiki)
StatusPensiun
Lair (1951-01-07) 7 Januari 1951 (umur 73)[1]
Kargaly, Uni Sovyet (saiki Kazakhstan)
Pedamelan sanèsPilot uji coba
Pedamelan sapunikiDirektur Badan Antariksa Republik Kazakhstan
Wekdal ing ruwang angkasa341 dina 9 jam 48 minit[1]
Pamilihan11 Mei 1990[1]
Total EVAs7
Total wekdal EVA41 jam, 13 minit
MisiMir EO-16 (Soyuz TM-19)
Mir EO-25 (Soyuz TM-27)
ISS EP-1 (Soyuz TM-32 / Soyuz TM-31)
Èmblem misi
BebungahPahlawan Kazakhstan

Talgat Amangeldyuly Musabayev (Kazakh: Талғат Аманкелдіұлы Мұсабаев; lair 7 Januari 1951; umur 73 taun)[1] yaiku pilot uji coba lan mantan antariksawan saka Kazakhstan sing melu ing telu misi antariksa. Loro penerbangan ruang angkasa kapisane menika persinggahan jangka dawa ing setatsiyun ruang angkasa Ruslan Mir. Penerbangan ruang angkasa katelune menika misi kunjungan jangka endhep menyang Setatsiyun Ruang Angkasa Internasional, sing uga ngegawa wisatawan ruang angkasa berbayar kapisan Dennis Tito. Ia pensiun saka pekerjaan antariksawan ing November 2003.[1] Sawise 2007, ia dadi kepala Badan Antariksa Nasional Kazakhstan, KazCosmos.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c d e "Cosmonaut Biography: Talgat Musabayev". spacefacts.de.

Pranala jaba[besut | besut sumber]