Prabot omah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Infobox machine


Piranti pawon cilik : prosesor panganan, wafel, pabrik kopi, lan ketel listrik
Departemen perkakas cilik ing toko

Piranti ing omah, alat domestik utawa alat rumah tangga, [1] minangka piranti sing mbantu fungsi rumah tangga kayata masak, ngresiki lan ngreksa panganan .

Amarga panggunaan wiyar, aplikasi domestik sing dipasang ing perkakas omah ana gandhengane karo definisi alat minangka "instrumen utawa piranti sing dirancang kanggo panggunaan utawa fungsi tartamtu". [2] Sing luwih khusus, Kamus Inggris Collins nemtokake "alat ing omah" minangka: "piranti utawa mesin, biasane listrik, sing ana ing omah sampeyan lan sing digunakake kanggo nindakake tugas kayata ngresiki utawa masak". [3] Panggunaan sing jembar, sing diwenehake kanggo definisi ngidini meh kabeh piranti sing dituju kanggo keperluan domestik dadi alat ing omah, kalebu elektronik konsumen uga kompor, lemari es, toasters lan AC .

Piranti cilik biasane mesin listrik rumah tangga cilik, uga migunani banget lan gampang digawa lan dipasang. Nanging kategori liyane digunakake ing pawon, kalebu: juicer, mixer listrik, grinders meat, grinders coffee, deep frigers, grinders herbal, processors food, ketel listrik, iron waffle, kopi tukang gawe, blender lan blender adonan, kompor beras, alat pembakar roti lan tutup knalpot .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Household Appliance | Meaning of Household Appliance by Lexico". Lexico Dictionaries | English (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2020-04-25.
  2. "Appliance". Merriam Webster. Dibukak tanggal 24 July 2013.
  3. "Definition of household appliances". Collins Dictionary. Dibukak tanggal 24 July 2013.