Panggiling daging

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Penggiling panganan tangan modern (Alfa Inc.).
Penggiling daging lagi digunakake

Penggiling daging (uga diarani "petani daging" ing Inggris ) minangka piranti pawon kanggo nyincang ('mincing') lan / utawa campuran daging mentah utawa masak, iwak, sayuran utawa panganan sing padha. Iki ngganti alat kaya pisau cincang, kayata, sing uga digunakake kanggo ngasilake daging cincang, isi lsp. Produsen nyelehake panganan sing dicincang menyang corong, sing dilebokake ing sisih ndhuwur gilingan. Saka ing kana bahan kasebut mbukak conveyor sekrup horisontal. Conveyor sekrup iki, sing bisa didukung nganggo rodha tangan utawa motor listrik, nyemprot lan nyampur sebagian panganan. Ing pungkasan conveyor sekrup ana piso sing dipasang langsung ing ngarep lempengan bolongan sing wis tetep. Nalika mbukak iki, daging cincang metu saka mesin. Murni daging gumantung saka ukuran bolongan piring.

Kanthi ngganti piring bolongan sampeyan uga bisa ngasilake breadcrumbs utawa ngisi casing sosis . Sawise nyelehake saka punggawa , sampeyan bisa ngganti piring bolongan. Kanthi nyopot meneng, gilingan bisa dibubar kabeh kanggo ngresiki. Kejabi gilingan domestik utawa motor sing dioperasikake kanthi motor, uga ana grinding kanggo jagal (contone meja utawa toko) lan kanggo industri panganan. Sawetara mesin gedhe bisa ngasilake pirang-pirang ton saben jam.