Blender

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Blender listrik

Blender (asring diarani likuidator ing basa Inggris Inggris) yaiku alat pawon lan laboratorium sing digunakake kanggo nyampur, ngresiki, utawa ngemot panganan lan zat liyane. Blender stasioner kalebu wadhah blender kanthi agul-agul logam puteran ing sisih ngisor, didukung karo motor listrik sing ana ing pangkalane. Sawetara model kuat uga bisa ngremuk es lan panganan beku liyane. Konfigurasi blender immersion sing luwih anyar nduweni motor ing sisih ndhuwur sing disambungake karo poros menyang agul-agul puteran ing sisih ngisor, sing bisa digunakake karo kontainer apa wae. Ing kasus glathi dicopot, wadhah kasebut kudu duwe cincin O utawa gasket ing antarane wadhah wadhah lan pangkalan kanggo nutup wadhah lan nyegah isi bocor. Wadhah campuran umume dibentuk kanthi cara sing nyengkuyung materi kanggo nyebar liwat agul-agul, tinimbang mung muter.

Blender kecemplung