Phanaeng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Phanaeng
Panang curry (42943883862).jpg
Pork phanaeng
Jeneng liyanéPanang, Panaeng
JinisCurry
Panggonan asalThailand
Woworan pokokDried chili peppers, galangal, lemongrass, kaffir lime zest, coriander root, coriander seeds, cumin seeds, garlic, shallot, shrimp paste, salt and peanuts
Buku masakan: Phanaeng  Médhia: Phanaeng

Phanaeng ( Thai: พะแนง , kocapan [pʰā.nɛ̄ːŋ] ), uga dieja phanang, panang, lan varian liyane) minangka jinis kari Thailand abang sing kenthel, asin lan legi, kanthi rasa jeruk nipis kaffir [1] . Sebutan phanaeng sing paling dikenal sadurunge ditemokake ing bukune Mom Somchin Rachanupraphan Tamra Kap Khao (ตำรา กับ เข้า), diterbitake taun 1890. [2]

Masakan kari phanaeng sing populer yaiku phanaeng daging babi .[butuh sitiran] Kanggo vegetarian lan vegan, ana alternatif vegetarian / vegan sing digawe karo pasta udang tiruan sing diarani kapi chae ing Thailand, lan saos iwak bisa diganti karo stok sayuran utawa kecap. Tahu bisa digunakake kanggo nggenteni daging. Ing Thailand, kari iki biasane dipangan nganggo nasi .

Ing kari tempel digawe karo pepe chili mrico, galangal, lemongrass, kaffir jeruk zest, katumbah ROOT, katumbah wiji, cumin wiji, papak, shallot, urang tempel, uyah lan peanuts . [3] Piring biasane digawe karo daging sing diiris tipis, godhong jeruk purut, santen, pasta kari phanaeng, gula aren lan saos iwak . Biasane ngemot santen kenthel lan cairan liyane sing ditambahake.

Pasta kari phanaeng digoreng nganggo krim klapa supaya kari luwih krime

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Editor. "Story Behind The Dish: Panang Curry". Deliveroo Foodscene (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-11-14.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  2. Thaifoodmaster - Beef Phanaeng Curry and Ancient Grilled Phanaeng Chicken Curry
  3. Thaifoodmaster - Beef Phanaeng Curry and Ancient Grilled Phanaeng Chicken Curry