Phabricator

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Phabricator
PerancangEvan Priestley[1] / Facebook
PangembangPhacility, Inc[2]
Rilis pisanan2010; 12 taun kapungkur (2010)
Basa pamrogramanPHP[3]
Sistem operasiMèmper Unix
PlatformLintas platform[3]
BasaInggris
JenisPaninjo kodhe, panglacak bug
LisènsiApache License 2.0[4]
Situs webphacility.com/phabricator/

Phabricator yaiku sasetèl piranti tembayatan pangrembakan piranti alus dhedhasar wèb kang dumadi saka piranti paninjo kodhe Differential, pangluru répositori Diffusion, piranti pamawang pangowahan Herald,[5] panglacak bug Maniphest, lan wiki Phriction.[6] Phabricator sinambungan karo Git, Mercurial, lan Subversion. Piranti alus iki sumedhiya minangka piranti alus mardika mawa Lisènsi Apache 2.0.

Phabricator wiwitané dirembakakaké minangka piranti internal ing Facebook.[7][8][9] Juru rembaka pokok Phabricator aran Evan Priestley ninggal Facebook supaya bisa nerusaké pangrembakan Phabricator ing perusahaan anyar aran Phacility.[1][2]

Ing tanggal 29 Mèi 2021, Phacility mbabar wara-wara yèn dhèwèké padha bakal ngendheg sengkuyungan lan ora ngrembakakaké Phabricator manèh.[10]

Panganggo[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Fagerholm, F.; Johnson, P.; Guinea, A. S.; Borenstein, J.; Münch, J. (2013). "Onboarding in Open Source Software Projects: A Preliminary Analysis". Global Software Engineering Workshops (ICGSEW), 2013 IEEE 8th International Conference on: 5–10. arXiv:1311.1334. doi:10.1109/ICGSEW.2013.8. ISBN 978-0-7695-5055-8. S2CID 7114963.
  2. a b "EvanPriestley(LinkedIn)". Dibukak ing 2013-10-24.
  3. a b "Installation Guide". Phacility.
  4. "phabricator/LICENSE at master · phacility/phabricator · GitHub". GitHub.
  5. Dentel, C.; Nordio, M.; Meyer, B. (2012). "Monitors: Keeping Informed on Code Changes". Independent Research. ETH Zürich.
  6. "What is Phabricator?". Dibukak ing 2013-10-24.
  7. "Phabricator Project History". Dibukak ing 2013-10-24.
  8. a b c d e f g Tsotsis, Alexia (2011-08-07). "Meet Phabricator, the Witty Code Review Tool Built Inside Facebook". TechCrunch. Diarsip saka sing asli ing 2017-10-01. Dibukak ing 2013-10-24.
  9. "A Look at Phabricator: Facebook's Web-Based Open Source Code Collaboration Tool". Dibukak ing 2013-10-24.
  10. "Phacility is Winding Down Operations". 2021-05-29.
  11. McCampbell, Johnny (2016-10-07). "The Forbes Front End Epochalypse". Forbes. Dibukak ing 2018-10-03.
  12. "Tools/Phabricator". wiki.blender.org. Blender.
  13. "Discord's Phabricator". bugs.discord.com. Diarsip saka sing asli ing 2021-01-11. Dibukak ing 2021-07-17.
  14. Barua, Hrishikesh (2017-09-07). "How Facebook Achieves Rapid Release at Massive Scale". Dibukak ing 2018-10-03.
  15. "Phabricator". reviews.freebsd.org. Dibukak ing 2019-01-24.
  16. "GnuPG Development Hub". Dibukak ing 2021-04-28.
  17. "KDE's Phabricator". phabricator.kde.org.
  18. "Mozilla Phabricator". Mozilla. 2021-06-11.
  19. "Phabricator code review - Mozilla wiki". Dibukak ing 2021-06-11.
  20. "Code Reviews with Phabricator - LLVM 8 Documentation". Dibukak ing 2018-11-11.
  21. "Join Phabricator". lubuntu.me (ing basa Inggris). 2017-12-05. Dibukak ing 2021-06-05.
  22. "Lubuntu Phabricator". Dibukak ing 2021-06-05.
  23. "Pinterest + ktlint = ❤". Pinterest Engineering blog (ing basa Inggris). 2019-05-10. Dibukak ing 2021-06-05.
  24. pinterest/arcanist-linters, Pinterest, 2021-06-05, dibukak ing 2021-06-05
  25. "Organizations Using Phabricator". Dibukak ing 2021-07-14.
  26. "Wildfire Games Phabricator". Dibukak ing 2021-06-04.
  27. "Phabricator documentation". Wildfire Games. Dibukak ing 2021-06-05.
  28. "Wikimedia Phabricator". phabricator.wikimedia.org. Dibukak ing 2019-01-19.

Pranala jaba[besut | besut sumber]