Lintas platform

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajeroning tèknologi komputasi, lintas platform, sarwa platform, utawa platform mardika, ya iku laksana kanggo piranti alus komputer utawa cara-cara lan gantha komputasi sing dipasang lan lumaku ing akèh platform komputer.[1] Piranti alus lintas platform dipérang dadi rong jinis: (siji) piranti alus sing nyarataké panggawéan lan pangimpunan dhéwé saka platform sing nyengkuyung lan (loro) piranti alus sing bisa langsung dilakokaké ing platform apa waé tanpa prelu cawisan kusus. Sing kapindho iki contoné piranti alus sing ditulis nganggo basa tineges utawa kodhébit portabel prakompilasi sing interpreteré utawa pakèt run-timeé arupa komponèn baku utawa umum ing kabèh platform.[2]

Contoné, aplikasi lintas platform bisa lumaku sajeroning Microsoft Windows kanthi rancangan x86, sajeroning Linux kanthi rancangan x86, lan sajeroning Mac OS X kanthi sistem PowerPC utawa sistem Apple Macintosh adhedhasar x86. Program-program lintas platform bisa lumaku sajeroning saakèh-akèhé platform sing ana utawa paling sithik sajeroning rong platform.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Design Guidelines: Glossary". java.sun.com. Dijupuk 2011-10-19. 
  2. ^ "Encyclopedia > cross platform". PC MAgazine Encyclopedia. Dijupuk 2011-10-19.