KDE

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
K Desktop Environment
PangembangTim KDE
Rilis pisanan1998
Basa pamrogramanC++ Qt
PlatformAntar-platform (Linux, BSD, Solaris, Microsoft Windows, Mac OS X)
BasaMultibasa (lebih daripada 80 basa)
Status pengembanganaktif
JenisDesktop environment
LisènsiLisensi Publik Umum GNU dan lain-lain[1]
Situs webhttp://www.kde.org/

KDE iku salah sawijining paguyuban piranti alus bébas internasional[2] kang ngasilaké saprangkat aplikasi lintas platform kaintegrasi. Aplikasi iki rinancang supaya bisa mlaku ing sistem modéren kaya ta Unix lan Microsoft Windows. Paguyuban iki kondhang amarga Plasma Desktop, ya iku kukuban déstop kang disadhiyakaké minangka kukuban karya gawan kanggo sawatara dunduman Linux, kaya ta openSUSE, Mageia, lan Kubuntu. Kukuban déstop iku uga minangka kukuban déstop gawan kanggo PC-BSD, ya iku sawijining sistem operasi BSD.[3]

Ancasé paguyuban iki ya iku nyadhiyakaké fungsi lan aplikasi déstop dhasar kanggo kaprelon bedinané panganggo wekasan (end-user). Mangkono uga, paguyuban iku nyadhiyakaké piranti lan dhokumèntasi kanggo para pangrembaka kang arep nulis aplikasi ijèn kanggo sistemé. Mula, proyèk KDE uga leladi minangka proyèk payung tumrap warna-warna aplikasi ijèn lan proyék luwih cilik kang dhedhasar tèknologi KDE, kalebu Calligra Suite, digiKam, lan sapanunggalané.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. KDE Licensing Policy
  2. "About KDE". Dijupuk 2012-01-25. 
  3. Ryan Paul (2009-08-21). "OpenSUSE community konfesses love for KDE, makes it default". Condé Nast Digital. Ars technica. Dijupuk 2010-11-28.