KDE

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
K Desktop Environment
Pangembang Tim KDE
Rilis pisanan 1998
Basa pamrograman C++ Qt
Platform Antar-platform (Linux, BSD, Solaris, Microsoft Windows, Mac OS X)
Basa Multibasa (lebih daripada 80 basa)
Status pengembangan aktif
Jenis Desktop environment
Lisènsi Lisensi Publik Umum GNU dan lain-lain[1]
Situs web http://www.kde.org/

KDE iku salah sawijining paguyuban piranti alus bébas internasional[2] sing ngasilaké saprangkat aplikasi lintas platform kaintegrasi. Aplikasi iki rinancang supaya bisa mlaku ing sistem modéren kaya ta Unix lan Microsoft Windows. Paguyuban iki kondhang amarga Plasma Desktop, ya iku kukuban déstop sing disadhiyakaké minangka kukuban karya gawan kanggo sawetara dunduman Linux, kaya ta openSUSE, Mageia, lan Kubuntu. Kukuban déstop iku uga minangka kukuban déstop gawan kanggo PC-BSD, ya iku sawijining sistem operasi BSD.[3]

Ancasé paguyuban iki ya iku nyadhiyakaké fungsi lan aplikasi déstop dhasar kanggo kaprelon bedinané panganggo wekasan (end-user). Mangkono uga, paguyuban iku nyadhiyakaké piranti lan dhokumèntasi kanggo para pangrembaka sing arep nulis aplikasi ijèn kanggo sistemé. Mula, proyèk KDE uga leladi minangka proyèk payung tumrap werna-werna aplikasi ijèn lan proyék luwih cilik sing adhedhasar tèknologi KDE, kalebu Calligra Suite, digiKam, lan sapanunggalané.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ KDE Licensing Policy
  2. ^ "About KDE". Dijupuk 2012-01-25. 
  3. ^ Ryan Paul (2009-08-21). "OpenSUSE community konfesses love for KDE, makes it default". Condé Nast Digital. Ars technica. Dijupuk 2010-11-28.